IDUN Minerals rabattkoder & erbjudanden

Alla rabattkoder och erbjudanden för juni 2019, uppdaterade och godkända.
Köp smink med högrenade mineraler hos IDUN Minerals
Visa erbjudande
Använd 169 gånger
Villkor
Fri frakt vid köp över 250 kr hos IDUN Minerals
Visa erbjudande
Använd 7 gånger
Villkor
IDUN Minerals rabattkoder som löpt ut Läs mer
Vi är övertygade om att vi har de bästa rabattkoderna till IDUN Minerals Om du vill kan du dock ta en titt på våra konkurrenters sidor också.

Missa aldrig en rabattkod från IDUN Minerals!

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
Avregistrering är alltid möjlig
Kostnadsfritt
Innehållsförteckning

IDUN Minerals – Låter din hud andas

Namnet IDUN Minerals kommer från den nordiska mytologin och gudinnan Idun. Idun är skönhetsgudinnan och alltså Nordens svar på Afrodite. Dock är hon också förknippad med evig ungdom genom de gyllene äpplen som hon delade ut till åldrande gudar som sedan åtnjöt evigt liv.

Precis som Iduns äpplen motverkar IDUN Minerals-produkter olika typer av ålderstecken. Detta kan ske genom att produkterna är naturligt skyddande mot solens skadliga strålning och dina porer täpps inte heller igen. Innehållet i sminket är rent och fritt från sådant som irriterar och skadar din hud; inga farliga parabener, parfym eller silikoner så långt ögat kan nå. En del av produkterna innehåller konserveringsmedel men detta är för att undvika att bakterier kan ansamlas och man undersöker noggrant att medlet är allergivänligt. Inte heller animaliska substanser finns i läppstiftet eller läppglansen utan allt är 100% vegetabiliskt. Erkännande för sin produkt får man från friidrottsstjärnan Emma Green som poserar som stolt ambassadör för märket.

Webbsortimentet som du också hittar på apotek

IDUN Minerals rullades ut på marknaden april 2011 även om varumärket registrerades redan i februari 2010. Receptet till skönhetsprodukterna är framtaget tillsammans med apotekare och forskare Marie Lodén, docent vid Uppsala universitet. Produktutvecklingsteamet håller sig ständigt sysselsatta med att utöka produktfamiljen.

Alla produkter kommer förpackade i specialdesignade förpackningar prydda med målningar av konstnär Patrizia Gucci från Italien. Från IDUN Minerals sida gav man henne total konstnärlig frihet att på sitt eget sätt ge uttryck för den fornnordiska gudinnan. Resultatet blev en bild av vatten, jord och växtlighet och en väldigt kvinnlig avbildning som samtidigt inte försvinner i i kulisserna.

Konstnär från Italien har skapat de fina förpackningarna

Återförsäljarna av produkterna är främst apotek och dessa finns mest i huvudsak i Stockholmsregionen så som Kista, Sollentuna, Täby, Åkersberga och Märsta men även i Uppsala och Roslagen på orter som Rimbo, Norrtälje och Östhammar. Skönhetsexperter från IDUN håller utbildning för apotekspersonal med jämna mellanrum, vilket gör att kunden kan få lika bra rådgivning som hos en makeupartist.

På nätet är återförsäljarna också apotek men även olika skönhetswebbutiker tillhandahåller IDUN Minerals sortiment:

IDUN Minerals hör till bolaget Letsfaceit Nordic AB som leds av VD Paul Göran Agardh och som har funnits sedan 1995. Företaget och dess runt 20 anställda hette tidigare Trevit AB men bytte 2000 till det nya namnet då fokusen på skönhet kom. Man sysslar med partihandel och distribuering av kosmetika. Förutom varumärket IDUN Minerals förmedlar man också följande varumärken:

 • EcoTools
 • Grecian 2000
 • Just for Men
 • Natural White
 • Lily Lolo
 • Pashion
 • Real Techniques
 • Yvonne Ryding
 • wet n wild

IDUN Minerals var företagets första egna produktion och sedan dess har man också varit med och utveckat och förmedlat Yvonne Ryding-varumärket.

Man packar också skickar allt själva från huvudkontoret i Stockholm. Leverans sker även till Finland och Danmark med egna språkversioner av webbutiken. Återförsäljare utomlands finns också i Finland, Norge, Danmark och Italien där man också har ytterligare kontor (förutom i Finland).

Från Freja och Embla till Diamant och Korall

Oavsett din hudtyp hittar du garanterat något som passar dig i nätbutiken. Allt från foundation, puder och concealer till läppglans och läppstift ger ett fint resultat samtidigt som de tar hand om och skonar din hy från yttre angrepp. Renat mineralsmink inte bara får dig att tycka om din bild i spegeln utan det skyddar och lugnar mot skadliga partiklar i luften och från solen. Alla smink ytor så som ögonskuggorna och bronzern är stämplade med ett snyggt äppeltryck. Nagellacket är också det utrustat med bra ämnen så som keratin som är nagelns eget byggmaterial. Dessutom får det kalla sig en 5-free-formula eftersom fem skadliga kemikalier som annars ofta förekommer i nagellack har plockats bort. Toppen av nagellacksflaskan pryds fint av ett äpple.

Namnen på enskilda produkter leder tankarna till nordisk mytologi, den svenska naturen och kvinnor. Till den nordiska mytologin och den isländska sagan härrör sig namn som Embla, Saga, Jorunn, Tyra och Freja som hos IDUN Minerals är foundations, puder och startkit. Alla 13 nagellack bär namn efter olika bergarter och ädelstenar så som rubin, granit, gnejs och kristall. De matta läppstiften har fått namn från svenska bär; välj din favoritnyans eller ditt favoritbär. Även rougesorterna har bärtema. Krämläppstiften och läppglansen pryds av vackra kvinnonamn så du kan välja att bära Anna, Violetta eller Filippa på dina läppar.

När du ska hitta dina nya favoritprodukter från IDUN Minerals lönar det sig att svepa med musen i toppmenyn över ”Produkter”. Du hittar då huvudkategorierna:

 • Ansikte
 • Ögon
 • Läppar
 • Nagellack
 • Borstar
 • Startkit

Om du flyttar musen ännu lite till höger dyker sedan under kategorierna upp och efter det själva produkterna. Du kan när som helst välja att klicka på en kategori eller direkt på en produkt för att ta dig vidare in i nätshoppen. Om du direkt vet vad du är ute efter kan du använda sökfilter uppe till höger. Du plockar fram det på liknande sätt som kategorierna. När fältet är synligt är det bara att fylla i ditt sök ord, till exempel mascara eller hallon, och klicka på enter så dyker en lista med sökresultat upp. Om du behöver tips från IDUNs medarbetare eller andra kunder ska du titta in sektionerna ”Utvalda produkter”, ”Nya produkter” och ”Topprankade” som du hittar direkt på startsidan.

Inom en kategori kan du sortera på olika sätt: enligt popularitet, pris, betyg eller tillkomst i webbutiken. När du gått in till en viss sminkartikel ser du en elegant presentation av den i både bild och text. Genom att klicka på olika rubriker får du antingen upp produktbeskrivningen, ingrediensförteckningen eller recensionerna. Beskrivningen förklarar produktens egenskaper och anger hur många nyansalternativ som finns. Dessa andra nyanser når du enkelt genom att klicka på färgproverna till vänster om texten. Till skillnad från andra kosmetikaföretag kan du direkt läsa hela innehållsförteckningen direkt i nätbutiken innan du ens köpt produkten. På det här sättet kan du med egna ögon kontrollera att det faktiskt inte finns några skadliga eller farliga ämnen i sminket. Slutligen kan du läsa eventuella recensioner av läppstiftet eller eyelinern och om du vill själv av ge en genom att fylla i ditt namn, din e-postadress, ditt betyg och din recension innan du trycker iväg den med ”Skicka”.

 

Stor närvaro på sociala medier

Instagramkontot är fyllt med läckra bilder av både produkter och användare tillsammans med slutresultatet av sin sminkning. Communityn är aktivt och alla frågor och funderingar får ett snabbt svar av medarbetare på IDUN. Håll också ögonen öppna för tävlingarna som ofta dyker upp här. På Facebook hittar du liknande bilder som på Instagram men också länkar till intressanta artiklar där varumärket nämnts. Pinterestkontot är fyllt med härliga anslagstavlor med inspiration för bland annat ansiktet, ögonen och läpparna. Här finns också instruktionsbilder och du hittar också sådant som andra användare av IDUNs smink har lagt upp på Pinterest.

På IDUN Minerals vill man inte bara förmedla de bästa produkterna utan man delar också med sig av tips genom ett par makeup tutorials. I instruktionsvideorna fungerar ambassadör Emma som modell för IDUNs egen makeupartist Caroline Thunstedt. Du hittar alla videon på IDUNs YouTubekanal.

Du kan också dela med dig av produkterna som du upptäcker I webbshoppen. Du klickar enkelt på det lilla hjärtat som dyker upp när du håller musen över en produkt. Förutom de ovannämnda sidorna kan du också dela till olika e-postadresser, WhatsApp, Wordpress, Reddit eller Amazon. Du kan också snabbt lägga till produkten som bokmärke.

Var med då nya produkter och nyanser släpps

Man blir lätt biten av kvaliteten och looken som IDUN Minerals förmedlar. För att inte vara sent ute då nya produktsläpp sker är det fiffigt att anmäla sig till nyhetsbrevet. Du hittar enklast till formuläret genom att gå in på någon av huvudkategorierna eller att öppna upp din varukorg när du fyllt den med en produkt. Då du scrollar ner hittar du det grå fältet för e-post och den gula knappen för att registrera dig till nyhetsbrevet. När du gjort detta är nästa steg att bekräfta e-mejladressen genom mejlet som du fått till din inbox.

Ett urval av produkter som i dagsläget finns hos Idun

Betalning med Klarna

Som för så många andra svenska webbutiker är det Klarna som hanterar din betalning hos IDUN Minerals. Du kan enkelt betala med MasterCard eller Visa utan att oroa dig över att din information sparas. Väljer du fakturaalternativet har du 2 veckor på dig innan du behöver betala för din kosmetika. Delbetalning kan du välja genom Klarna Konto och minsta avbetalningen ligger på 50 kr.

Leverans till ditt postutlämningsställe

50 kr kostar leveransen inom Sverige och beställer du till Finland eller Danmark kostar det 200 kr. Alla paket skickas med posten till ditt vanliga postombud. Du får meddelande från posten när din beställning anlänt, antingen genom ett avi i brevlådan eller ett SMS. Det heter ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och det kan behövas tålamod då det kan dröja upp till 10 dygn efter att du lagt in din order tills ditt paket kommer fram.

Returnera efter kontakt med IDUN

Som med all annan näthandel är kunden själv ansvarig för returer och även om det är okej att kontrollera produkten innan man bestämmer sig för att skicka tillbaka den bör detta ske på ett sätt som inte märks när produkten kommer tillbaka till försäljarna. Standardmässigt gäller också en två veckors ångerrätt. Köparen står för frakten tillbaka men var inte för ivrig utan meddela alltid kundsupport om detta innan. Du som företagskund är fråntagen denna ångerrätt.

Kundservice med personlig kontakt

Om du har frågor om innehållet i mascaran eller kostnaden på leveransen är det bra att börja med att kolla in ”Kundservice”-sektionen i webbutiken. Du hittar den direkt i toppmenyn på startsidan. Under ”Köpvillkor” hittar du all praktisk information och under ”Frågor & svar” får du också information om mineralsmink i allmänhet och vissa ämnen i synnerhet.

Om detta inte räckte till går det att ta kontakt med IDUN Minerals direkt. Under samma rubrik finns länken ”Kontakt” där du hittar ett kontaktformulär att fylla i. Uppge namn, meddelande, ett eventuellt ordernummer och e-mejladress innan du sänder iväg det. Du kan också få direkt kontakt med den ansvarige för din region; antingen via mejl eller telefon. Om du skulle råka befinna dig på plats i Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Padova kan du passa på att besöka dem på plats. Du hittar adressen på kartlänken.

Rabattkoden till din naturliga kosmetika läggs till så:

 1. Ha koll på villkoren för de aktiva rabattkoderna för IDUN Minerals hos Rabattkalas.
 2. Välj en som lämpar sig för dina behov och klicka på den för att kunna kopiera den.
 3. Gå till webbutiken som öppnats åt dig och välj ut din nästa sminkinvestering.
 4. Klicka på ”Lägg i varukorg” och gå sedan upp till det högra hörnet därifrån du kan ta dig till varukorgen eller direkt till kassan. Välj ”Visa varukorgen” eftersom du vill lägga till din rabattkod.
 5. Lägg till din rabattkod i fältet för koder och tryck på ”Använd rabattkod”. Gå vidare till kassan.
 6. Fyll i kassan i din kontaktinformation, välj ditt betalningssätt och checka sedan ut.
 7. Snart mår ditt ansikte bra utan att du behöver kompromissa på den där lilla extra piffen. Det är tillåtet att tacka oss!

Så handlar du med rabattkoden

Omdömen för IDUN Minerals

Bli först med att dela med dig av din shopping-upplevelse och hjälp andra användare.

Skriv ett omdöme

The site does not support this resolution on IE 8

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Läs mer