Kläppi rabattkod

Fast fraktkostnad 49 kr hos Kläppi
Visa erbjudande
Använd 12 gånger
Villkor
Ekologiska kläder från Lapplands urskogar hos Kläppi
Visa erbjudande
Använd 8 gånger
Villkor
Betala med Klarna hos Kläppi
Visa erbjudande
Använd 1 gång
Villkor
Kläppi rabattkoder som löpt ut Läs mer

Missa aldrig en rabattkod från Kläppi!

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
Avregistrering är alltid möjlig
Kostnadsfritt
Innehållsförteckning

Kläppi – Love from Swedish Lapland

Hos Kläppi är det kärleken till sina kunder och till naturen som är de viktigaste. De ekologiska kläderna för barn upp till 7 års ålder är uppskattade för sin fina kvalitet, sin härliga design och sitt praktiska utförande. Det finns också en del plagg för föräldrarna. Namnet Kläppi kommer från det officiella minoritetsspråket meänkieli, en blandning av finska och svenska som pratats i Lappland mot gränsen mellan Finland och Sverige av modersmålstalare men som idag allt mer glöms bort. Ordet betyder lämpligt nog ”unge”. Loggan för Kläppi pryds av en hermelin som också den hör till de lokala invånarna i Nilivaara. Som grundaren själv säger passar den lekfulla hermelinen bra som ”nos utåt” för Kläppi.

Den norrländska naturen är Kläppis största inspirationskälla

Varumärke och webbshop av en driven kvinna

På tre man stark drivs bolaget Kläppi AB via kontoret i de norrländska urskogarna från vilka inspirationen till affärsidén hämtats. Emma Ebermark, grundare och VD, är före detta designstuderande i Sundsvall som kombinerat denna färdighet med sin hembygd Nilivaaras traditioner och natur. Det var när hon själv blev mamma som den verkliga idén till varumärket föddes. Idag ansvarar hon både för den kreativa och den administrativa sidan i bolaget. Jonas Johansson ansvarar för sociala media och understöder det kreativa i en kommunikatörsliknande roll. Anna-Britta Jonsson ansvarar i egenskap av säljare för kontakten till blivande och existerande återförsäljare. I dagsläget befinner sig även de flesta återförsäljare i Norrbotten. Allt från leksaksbutiker till souvenir- och viltbutiker och vidare till hotell och turistinfon har Kläppi-produkter i sitt sortiment.

Förutom webbshoppen har man också en fysisk butik hemma i Nilivaara utanför Gällivare. Dessutom far runt med sina produkter på olika marknader i Sverige, främst i Norrland. Än så länge levereras dock inte Kläppis produkter utanför Sveriges gränser.

Kläppi – Etiskt ansvar, miljömedvetenhet och kärlek till hembygden

För att alla ska få reda på mer information om de ekologiska produkterna hos Kläppi, orsakerna till varför det är bra att välja ekologiska produkter, webbshoppens samarbetspartners, Norrbotten och bolagets vision finns undersidan ”Ekoreko” med en egen avdelning för de ovannämnda tema. Under fliken ”Produkter” finns miniatyrbilder på produkter ur varumärkets egna kollektioner och för märken som man är återförsäljare till. Genom att klicka på ”Läs mer” kommer det fram mer information om produkten, varumärket och de ekologiska eller etiska aspekterna som varje produkt tar i beaktande eller står för. Läs intervjuer med representanter för varumärken (bl.a. Kero) och organisationer (Fairtrade Sverige) samt se idén bakom vissa produkter. Sidan ”Varför eko?” tar främst upp skillnaderna mellan ekologisk och icke-ekologisk bomull och hur man minskar sin kemikalieutsatthet. Man vill också ge tillbaka till naturen som gett så mycket inspiration och för detta stöder man Fjällrävens Vänner som arbetar för fjällrävens bevarande i Norrland. Sedan 2014 går 10 kr från varje beställning till att stöda detta initiativ. Man betalar också in pengar till Världsnaturfonden för projekt både i Sverige och övriga världen. Mer information om detta och andra samarbetsparter finns ”Partners”. För den som blivit inspirerad av de vackra miljöerna kan läsa mer om inspirationen bakom märket, nämligen den norrländska naturen i Nilivaara. Karta, bilder och nationalparksinformation är del av materialet här. ”Vår vision” innehåller berättelser om hur olika aspekter av varumärket och företaget kom till. Här går det också att kontrollera hur mycket Kläppi vid det här laget har donerat till Fjällrävens Vänner.

Miljöaspekten är som det redan framkommit del av huvudfilosofin hos nätbutiken och detta återspeglas av att det egna varumärket har följande certifieringar:

 • EU Ecolabel
 • Fairtrade
 • Global Organic Textile Standard (GOTS) 
 • Oeko-Tex®
 • Svanen

Kläppi är ett företag som tar både ett etiskt och ett miljömedvetet ansvar

Barnkläder ur den norrländska urskogen

Barnkläderna i den egna kollektionen tar tydlig inspiration i naturen runt omkring och bodys, t-shirts, byxor och klänningar förekommer i naturtoner och prydda med bland annat fjällrävar och renar. Vidare säljer man Lapplandstofflor och näbbskor i äkta renskinn från ett ekologiskt garveri. Liksom Kläppis barnkläder inte innehåller några gifter gör inte Kero’s skor det heller. Accessoarutbudet består bland annat av:

 • Halsband
 • Napphållare
 • Scarfar
 • Tygkassar
 • Tennarmband

Scarfarna, som dess skapare Emma även kallar för ”dregglisar”, har en tudelad funktion som haklapp och värmehållare. Åter är det de norrländska förhållande som stått som förebilder för det lilla plagget vändbara plagget med dubbelt tyg som är å så praktiskt för småbarnsmammor. Utbudet av ekologisk hudvård kommer också det från Norrland, närmare bestämt Jokkmokk. Märket Care of Gerd har produkter som passar en ömtålig bebis hud utan att skapa allergier.

I sortimentet finns också böcker. Kläppis grundare Emma Ebermark har själv gett ut pekboken ”Vad finns i Lappland” som med sin popularitet lade grunden till det ekologiska varumärket. Dessutom finns andra böcker av författaren Erica Stridsman som skriver detaljrika och fartfyllda barnböcker om Nore och Levi som upplever Norrlands natur. Sortimentet utvecklas hela tiden tack vare innehavarens designbakgrund och bland annat leksaker, mer inredningsprylar och sängkläder finns i åtanke. Redan nu hittar ett par leksaker. Även barnrummet kan inredas med produkter från den norrländska skogen. Sköna yllefiltar och renskinn som värmer skönt kommer från Klippan Yllefabrik. Det lönar sig att komma ihåg att de också finns i större modeller så att även kallfrusna vuxna kan kura in sig i en mysig filt. Vuxna kan också beställa Kläppis egna t-skjortor och huvtröjor.

För några tior går det att beställa färdiginslagna paket med en hälsning som skrivits för hand enligt kundens meddelande. Den färdiga presenten kan också sändas utan mellanlandning hos beställaren direkt till familjen som fått tillökning eller gudbarnet som fyller år.

Outletshoppa för de bästa priserna eller ta chans och fynda under en kampanj

I Kläppis outlet hittar du plagg till allra bästa priser. Här finns ofta plagg från den så kallade andra sorteringen från fabriken. Kvaliteten i materialet är det fortfarande inte något fel på men det kan hända att något litet gått snett i tillverkningsprocessen eller att det kommit andra skavanker som fläckar. Men som småbarnsföräldrar är detta småpotatis och det där med att få ekonomin att gå ihop kan vara viktigare. Om du har tur kan du också fynda det sista exemplaret av en produkt som kommer att upphöra utan att ge vika på varken pris eller utförande.

Det är inte bara i outletsortimentet som det går att göra verkliga kap. Med jämna mellanrum dyker det också upp kampanjer under fliken ”Kampanjer” i webbutikens vänstra shopmeny.

Ekologiska kläder för både mindre och större barn

Bjud in Kläppi till dig eller till din marknad

Med sin bas i norra Norrland kan alla mammor i Gällivare, Kiruna, Luleå eller Piteå överväga att bjuda hem Kläppi till ett hemmaparty i stil med Tupperware-partyn. Det lönar sig att överväga att stå som värdinna eftersom det enda den ansvariga behöver göra är att bjuda in ytterligare fem personer till sig eller en annan passande lokal och se till att gästerna vet när de ska komma. I utbyte mot detta blir denna person rikt belönad med en garanterad 100 kr rabatt samt 10% på den övriga ordern. Från webbutikens sida dyker man upp med ett urval ur den egna kollektionen och antecknar beställningar som levereras hem till dem som beställt dem tillsammans med en faktura. För andra orter i Norrbotten tar Kläppi också gärna emot förfrågningar och eventuellt kan det lösa sig.

Förutom en gårdsbutik och en nätbutik dyker de ekologiska produkterna även gärna upp på mässor, marknader och andra offentliga försäljningstillställningar i Norrbotten. Man tar tacksamt emot tips om tillställningar för att kunna sprida de ekologiska barnplaggen och prylarna till så många bebisar som möjligt.

Följ Kläppi på Instagram, gilla dem på Facebook

Instagramkontot ger en inblick i småbarnslivet som egenföretagare med en webbshop som också turnerar på marknader. De bästa modellerna är förstås de egna barnen för alla de söta och bra plaggen. Förstås dyker fina naturbilder från de norrländska omgivningarna upp också. En del av samma ljuvliga bilder dyker även upp på Facebooksidan. Här får du också tips på var Kläppi finns och säljer om du befinner dig någonstans i Norrland. Pågående kampanjer och erbjudanden kommer på båda medier.

Nyheter direkt till inboxen

Direkt i mitten av startsidan finns det en liten ruta där mammor och blivande mödrar, eller kanske blivande mormödrar och farmödrar, kan lägga till sin e-postadress för att alltid veta de senaste tillskotten i Kläppi-familjen. Klicka på den lilla pilen och så vips var du anmäld.

Betala för de gulliga plaggen

Kläppi har samlat en rad olika betalningsalternativ för att alla kunder ska kunna hitta sin favoritbetalningssätt. Alla kortbetalningar sköts via Point Point som har en säkerhetsstämpel som garanti. De accepterade korten är Visa och MasterCard. Via Klarna Checkout går det att betala med en direktöverföring. Detta gäller för bankerna:

 • Handelsbanken
 • Nordea
 • SEB
 • Swedbank

Det är också Klarna som sköter om faktura- och delbetalningarna.

Leverans – Till närmsta postombud eller upphämtning direkt från den norrländska gården

Det är olika priser och leveransalternativ som gäller beroende på om beställningen kommer från en privatperson eller från en företagare som vill vara återförsäljare av Kläppis varor. Bland annat skiljer sig fraktpriset åt; för privatpersoner är det ett fast fraktpris medan frakten för återförsäljare enskilt räknas ut på basen av vikten på beställningen. Varje leverans packas med omsorg och det tar 2-7 dagar innan paket når fram. Detta är också beroende på om det är en lagervara eller om den har specialbeställts. Som leverantörer används posten, Schenker och DHL. Vanliga paket skickas i brev om det ryms, annars i paket. Leveranser som skickats med posten behöver hämtas ut hos kundens ombud. Bosatta i Norrbotten kan passa på att hämta sina paket direkt i gårdsbutiken. Mejla eller ring dock för att stämma träff för upphämtning så att inte innehavarna råkar vara ute på vägarna eller hålla försäljning någon annanstans.

Retur för och garanti på de norrländska produkterna

Distansavtalslagen gäller också för köp från Kläppi och du har två veckors tid på att lämna tillbaka en obruten förpackning. Till skillnad från andra företag lovar den här webbutiken att pengar kommer tillbaka redan inom tio dagar.

Alla produkter i nätshoppen har en ettårig garanti. Spara orderbekäftelsen som också gäller som bevis på denna garanti.

Omtänksam kundservice

Börja att besvara alla funderingar och frågor som dyker upp genom att kolla in de många olika undersidorna för kundservice. Här finns det vanligaste som man behöver veta om betalning, säkerhet och leverans. Om det inte skulle vara nog eller om du bara vill komma i kontakt med Emma och gänget gå det att fylla i ett kontaktformulär som hittas på sidan ”Om oss”, en av huvudsidorna som hittas i huvudstartmenyn. Den enda obligatoriska informationen är e-mejladressen, men det finns även fält för namn, telefon, företag och kommentar. Det lönar sig speciellt att fylla i en kommentar eftersom det annars inte finns något innehåll i meddelandet. Skicka iväg genom ”Mejla oss”. Det går också att få tag i webbshoppens medarbetare via e-post och telefon. Om frågan gäller att få bli återförsäljare finns det en skild kontakt till försäljningsavdelningen.

Rabattkoden sätts till beställningen så här:

 1. Ta reda på den bästa rabattkoden för ditt inköp hos Kläppi.
 2. Kontrollera att du är medveten om alla villkor som ställs på kodens användande.
 3. För musen till rabattkoden och med ett klick får du fram nätshoppen och med ett till klick kan du kopiera koden.
 4. Välj ut en ekologisk vara och klicka ”Köp”.
 5. Välj om du vill fortsätta handla eller förflyttas till betalning.
 6. Ange din rabattkod och få den medräknad genom att trycka ”Använd”.
 7. Kryssa för betalnings- och leveransalternativ samt fyll i dina kontaktuppgifter steg för steg.
 8. Skicka iväg ordern när allt är ifyllt genom att klicka på ”Slutför köp” som då aktiverats.
 9. Var nöjd med ditt inköp som var etiskt, ekologiskt och miljömedvetet rätt samtidigt som det också var förmånligt med hjälp av rabattkoden.

Här är rabattkodsfältet

Omdömen för Kläppi

Bli först med att dela med dig av din shopping-upplevelse och hjälp andra användare.

Skriv ett omdöme

The site does not support this resolution on IE 8