- Live | Rabattkalas
Rabattkalas.se Live

Rabattkalas Live - Handla billigt dygnet runt

Oavsett om man ligger hemma och chillar på soffan eller sitter i lunchrummet på jobbet är det möjligt att shoppa snabbt och enkelt utan ansträngning. Internetbutikerna har öppet dygnet runt och man behöver aldrig stå i långa köer eller irra runt bland hyllor för att hitta det man söker. Rabattkalas Live-sida ger dig möjlighet att direkt se när någon i Sverige gör ett inköp där de använder en av våra rabattkoder. Dessutom ser du precis var i vårt avlånga land som rabattkoden används. När Britta i Malmö köper nya skor på Zalando och använder en av våra rabattkoder anges detta på kartan över Sverige. Kopierar Peter i Umeå en av våra koder och får rabatt hos Footway dyker en liten hjälte-symbol upp på den norra delen av kartan, och handlar Fatima från Uppsala en ny soffa hos Soffadirekt ser du detta på den högra delen av Sverigekartan. Självfallet står det inte vem som använt koden - kartan är endast till för att man på ett kul sätt ska hitta inspiration till sina online-köp och se vilka rabattkoder som är mest populära i olika delar av landet. Vill man använda en kod som dyker upp på kartan är det bara att klicka på den.

När och vad handlar svenskar som mest?

Undersökningar visar att svenskar gör sina online-inköp som mest under förmiddagen och vid lunchtid. Söndag är den dag i veckan som vi handlar allra mest, tätt följt av måndag. På torsdagar är det prime time för att handla mat inför helgen, och om onsdagarna är det mest teknik som inhandlas. De flesta resebokningar görs på söndag kväll och måndag morgon då folk har haft tid att diskutera framtida resedestinationer med nära och kära under helgen. Att så många svenskar handlar på internet på måndagar kan bero på att det är den första arbetsdagen i veckan och vi människor i regel tenderar att vara lite extra trötta den dagen. Då tar man gärna en liten extra paus för att köpa något man sett eller tänkt på under slutet av föregående vecka. Personer i storstäder så som Stockholm, Göteborg och Malmö handlar mest online.

Män och kvinnor - vem köper vad?

Ca. 75% av alla svenskar handlar online någon gång under en månad, d.v.s. tre fjärdedelar av vår befolkning. Kvinnor handlar i högre utsträckning kläder, mat, sportartiklar, inredning, skönhet och böcker, medan män i regel köper mer teknik, datautrustning och elektronik på nätet. Detta hänger främst samman med intressen, vanor och preferenser. Resor och biljetter till konserter eller aktiviteter shoppas ungefär lika mycket av båda könen.

Folk mellan 16-54 år är de som handlar mest online i Sverige. Fler och fler börjar använda sig av rabattkoder när de handlar då de blivit allmänt känt att det går att spara stora slantar med minimal ansträngning. Både en yngre och äldre målgrupp använder sig av rabattkoder när de shoppar på nätet.

Är det då flest män eller kvinnor som står bakom e-handelsföretagen? Man hade kunnat tro att det som med fysiska butiker var män, men faktum är att det är ungefär hälften hälften. I en undersökning som gjordes av SCB (Statistiska Centralbyrån) 2015 var det hela 48% kvinnor bakom nätföretagen i Sverige. Kvinnor startar oftast nätbutiker inom mode, inredning eller hälsa. Män står i stor utsträckning bakom företag som säljer teknikprylar eller byggvaror.

Vare sig du är man, kvinna, ung, gammal, skåning eller norrlänning har vi samlat massvis av rabattkoder som vi hoppas du ska kunna använda i din favoritbutik. Hämta gärna inspiration under sektionen “Live” på vår sida och beställ dina produkter lite billigare. Trevlig shopping!

The site does not support this resolution on IE 8

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Läs mer