Om Cécile Gaudron

Cécile
Cécile Gaudron Content manager - En del av teamet sedan mars 2017

Cécile kan dra stor nytta av sin stora erfarenhet inom kommunikation och teknik i sin tjänst hos Sparheld. Efter att hon blivit certifierad som “senior tekniker” (BTS) inom audiovisuell gestaltning utbildade hon sig till grafisk designer vid AFPA och började arbeta som animatör och utbildare på ett multimediacenter. Hon ansvarade sedan för kommunikation och animering för stadsbiblioteken och övervakade sedan flera webbprojekt samt såg till att främja sociala nätverks räckvidd i området runt Saint-Quentin. Efter fem år var det dags för en nystart och Cécile flyttade till Berlin för att arbeta som sociala medier-moderator inom företagskoncernen Arvato Bertelsmann

Sparheld var Céciles andra stopp i Berlin, där hon utför samtliga delar av det redaktionella arbetet. Hon både testar och tillför rabattkoder liksom skriver texter. Den största delen av sitt arbete arbetar hon med texter så att Sparhelds användare får information och tips om de bästa butikerna, grundarhistorierna och andra fakta för den franska webbsidan.  

Privat så tycker Cécile inte att det är svårt att spara. Efter att under några år ha handlat lite för mycket online så stod det klart för henne att hon faktiskt inte behövde alla saker. Hon ville hellre koncentrera sig på färre saker och mer plats hemma betydde äntligen att handla mindre! Dessutom så passade inte hennes inköp ihop med hennes miljömedvetna värderingar, därför köper hon numera mindre men till bättre kvalitet!

Céciles spartips

  1. Köp begagnat! Köp exempelvis böcker på marknader, från specialbutiker eller på webbsidor som Momox.fr. I Berlin finns eBay Kleinanzeigen (som Blocket) och eboncoin i Frankrike, vilka är båda mina bundsförvanter när det kommer till sparande. Där har jag hittat bland annat köksredskap, cyklar, möbler - kort sagt fantastiskt. En person gör plats för nya saker medan den andra betalar mindre!

  2. För matvaror köper jag alla torrvaror (frön, ris, gryn osv.) på stormarknader. På så vis kan jag handla den mängd jag behöver och ställa om till ekologiska varor.

  3. Dela saker med andra! Jag har flera gånger använt hemsidor som Ouicar.fr, på så vis har jag kunnat använda andra privatpersoners bilar när de inte behövde dem. Det är inte bara billigare utan det är också mer flexibelt när det gäller plats och tid.

Den bästa sparhistorien

Tillsammans med min partner letade jag efter en klösbräda på eBay-kleinanzeigen.de. Vi kunde absolut inte betala fullt pris för en sådan. Vi hittade en stor och stadig modell på andra sidan av Berlin i ett fint kvarter. Klösträdet hade kostat över 200 euro som nytt och vi betalade bara 30 euro för det! Min katt älskar det och använder det varje dag och sover även där. Och som grädden på moset så säljer varumärket ersättningsdelar så vi behöver inte köpa ett nytt träd varje gång utan kan ersätta vissa delar!  

Profiler på nätet

Frågor eller kommentarer till Cécile?