Om Christian Hellrung

Christian
Christian Hellrung VD - En del av teamet sedan oktober 2015

Christian programmerade sin första hemsida för över 20 år sedan och hade redan år 2010 över 150 stycken egna webbplatsprojekt. Sedan dess har han i över 15 års tid ägnat sig passionerat åt online-marketing. 

Christian klarade först av en tvåårig utbildning vid Nürnberger Versicherung där han hörde till de tre bästa lärlingarna i hela Tyskland. Han var sedan anställd som Search Strategist vid Tysklands kändaste prisjämförelsesida idealo, innan han i oktober 2015 växlade om till sökmaskinsexpert och ansvarade för, tillsammans med sina högkvalificerade kollegor, att lansera den första prisjämförelseappen. 

I rollen som VD riktar Christian sin blick mot den dagliga verksamhetsdriften och är ofta steget fram i tanken. För att skapa en positiv extern image är det lika viktigt för företaget att ansvara för den långsiktiga strategin som det är att säkerställa en framåtsträvande produktutveckling för morgondagen. 

Sedan sin tid vid Berlins idrottsskola, har Christian dagligen lagt undan 2 mark (sedan euro) av sina lunchpengar som han fick från sina föräldrar. Även idag vänder Christian inte bara en, utan två gånger på varje euro, utan att vara överdrivet sparsam. Vid ett nytt bilköp kör han exempelvis längs östtyska regioner för att göra ett sparklipp och generellt sett jämför han alltid anskaffningspris online, samt försöker öka sparandet med rabattkoder. 

Christians spartips

  1. Mitt vanligaste tips till vänner och bekanta är jämför alltid priset innan du köper något! Jag tittar speciellt på en produkts prisutveckling. Historiskt sett går det att titta på säsongerna för veta när de största prissänkningarna sker och på så vis veta när det är bäst tillfälle att slå till. 

  2. Historien har även visat att även onlinebutiker gör fel. Jag försöker därför alltid att lösa in flera rabattkoder på samma gång.

  3. Det här gäller även offline: Fråga alltid efter en rabatt! Det fungerar förvånansvärt bra och du måste absolut inte skämmas över att fråga.

Den bästa sparhistorien

2014 förälskade jag mig i ett sommarhus i Sverige, men det saknades lite finslip. Jag köpte huset billigt och jag och min fru renoverade huset tillsammans helt utan hjälp av hantverkare. På så vis kommer vi alltid tillbaka till älgarnas land och kan samtidigt semestra billigt!

Profiler på nätet

Frågor eller kommentarer till Christian?