Om Henning Kruthaup

Henning
Henning Kruthaup Grundare - En del av teamet sedan mars 2010

Allt började när Henning som 13-åring fick sin första dator från sina föräldrar och han började programmera hemsidor vid sidan av skolarbetet. Snabbt märkte han att det var ett sätt han kunde tjäna pengar på, både genom underhåll av webbsidor och genom att designa och programmera dem till olika kunder. 

I 17-års ålder började han sin kandidatutbildning i nationalekonomi vid Missouri State University i USA. Utbildningen avslutade han vid 21-års ålder med betyg cum laude och i anslutning till detta gjorde han sig även ett namn som product manager för företagen Spreadshirtoch Rocket Internet

Under 2010 tog Henning en paus. Det dröjde dock inte länge förrän entreprenörsandan tog över och en idé bland många var att starta en rabattkodsportal. Dagligen verifierade Henning hundratals av rabattkoder för tyska onlinebutiker som han publicerade helt gratis, samtidigt som han vidareutvecklade webbsidan. Webbportalen blev inom kort tid framgångsrik och det dröjde inte länge innan han grundade företaget Sparheld International GmbH. Idag driver han tillsammans med de andra på Sparheld en framgångsrik rabattkodsportal i sex europeiska länder. 

Nuförtiden ägnar sig Henning, i rollen som grundare och VD, huvudsakligen om företagsstrategien och finansiella spörsmål, men har även kunnat bygga upp ett gott rykte om sig som expert inom rabattkodsbranschen och är exempelvis med på listan Topp 150 inom Influencer Affiliate Marketing. Idag känner han till så gott som alla webbutiker och rabattkoder både in- och utvändigt och vet med säkerhet var de bästa rabattkodserbjudandena finns på nätet.

Hennings spartips

  1. Använd rabattkoder och prisjämförelsesidor. En kort sökning efter rabattkoder borde höra till varje onlineköp, då du i stort sett alltid kan spara pengar. Dessutom så jämför jag alltid priset. Varje påstådd “deal” är inte alltid en “deal” - därför tittar jag alltid efter en extra gång innan varje köp.  

  2. Planera anti-cykliskt. När du handlar anti-cykliskt så sparar du mest. Jag köper mina sommarkläder på vintern och mina vinterkläder på sommaren, på så vis får jag nästan alla mina saker till kanonpriser.

  3. Köp från tidigare säsong. För mig måste det inte vara säsongens mode som gäller. I många onlinebutiker hittar jag mina kläder på sida 50 där förra årets varor finns. På så vis får jag alltid en bra deal, och helt ärligt - vita skor, är väl alltid vita skor?

Den bästa sparhistorien

Ibland måste du bara vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. I en onlinebutik, som jag inte vill nämna vid namn, gick det att fylla varukorg med varor upp till 50 euro, allt du behövde göra var att betala 7 euro i fraktkostnad. Tricket var att lägga till en påse chips och använda en rabattkod. I sutet av dagen hade jag gjort ett dussintal beställningar och kunde förse alla mina vänner med träningskläder.

Profiler på nätet

Frågor eller kommentarer till Henning?