Om Luis Ramallo

Luis
Luis Ramallo Content manager - En del av teamet sedan april 2012

Ett ordspråk säger att du måste lära dig ett nytt språk för att kunna bli expert på sitt eget och det stämmer verkligen för Luis. Luis högsta betyg i sina masterutbildning i översättning vid Pompeu Fabra-universitetet i Barcelona fick han i kursen skrivande. Det var också hans älsklingsämne. Även om det gäller texter för offentlig sektor, till instruktionsmanualer, filmmanus och resebloggar så följer alltid Luis samma skrivmotto och kreativa intuition: “Less is more”. 

När Luis arbetar som redaktör för den spanska rabattkodsportalen sätter han sig alltid in i kundens perspektiv och skriver saklig information blandat med personliga rekommendationer. Hans crescendo låter: du handlar inte från en butik bara på grund av att det är billigt och du har rabatt utan även för att du har förtroende för företaget eller märket. Ytterligare ett perspektiv som Luis för in i företaget är förståelsen för hur företag arbetar med strategier för att vinna nya kunder samt behålla stamkunder för att kunna erbjuda dem ännu bättre besparingsmöjligheter. 

För Luis personligen så betyder en sparad euro en euro mer till reskassan, även om han givetvis försöker spara in på biljetter och boende. “Lägger du fem euro mindre på smink exempelvis, så räcker det i stort sett till en öl överallt i världen!” tipsar Luis. Han sparar inte bara för sin egen skull utan även för att kunna ge bort pengar. På grund av det försöker han alltid vara en medveten konsument och förmedlar även det i sina rekommendationer, exempelvis tar han alltid tåget framför flyget och bor ofta på mindre pensionat och hostels före hotell och köper lokala produkter framför internationella kedjor. Han har även i över tjugo år sedan studietiden levt minimalistiskt liv och kan fortfarande packa in allt han äger i en tjugokilosväska.

Luis spartips

  1. Att använda prenumerationstjänster för vissa produkter är inte bara bekvämt utan även lukrativt - jag prenumerar exempelvis på endagslinser från Mister Spex och på ersattsdelar till Philips OneBlade-Rasierer. 

  2. Genom att handla smink för män från välkända märken på nätet tjänar du minst 20%. Ofta finns det rabattkoder som går att använda på redan nedsatta produkter.

  3. Jag bor helst på Airbnb:s hos personer som kan dela med sig av lokalkunskap samtidigt som de kan tjäna lite pengar, utan att de spekulerar på fastighetsmarknaden. De som får kontakter genom “sharing economy” kan bli på så vis bli dubbelt belönade. 

Den bästa sparhistorien

Jag växte upp på en argentinsk bondgård helt utan ström så jag har lärt mig sedan barndomen att vara påhittig för att få saker att räcka längre, exempelvis på att tänka på vinden för att få mer vatten till kvarnen och på soltimmarna för att optimera arbetstiden. För mig handlar sparande om att optimera pengar: det handlar om att spendera där du verkligen behöver det.
Frågor eller kommentarer till Luis?