Om Marie C.

Marie
Marie C. Content manager - En del av teamet sedan februari 2018

Marie har en examen inom Medie- och kommunikationsvetenskap samt i bildhistoria. I 15 år kallade hon Rennes II:s universitetsbibliotek hennes andra hem - först som student och senare som specialiserad biblioteksassistent. Där representerade hon dokumentationsdelen för universitet och tog hand om bibliografering, katalogisering och indexering av böcker. Efter det flyttade Marie till Berlin och började ett nytt kapitel. 

Som redaktör för Sparheld är hon till stor del ansvarig för att se till att innehållet på den franska webbsidan håller sig aktuellt. Hon publicerar dels informativa butiksbeskrivningar av onlinebutikerna och dels uppdaterar hon Sparhelds databank med nya rabattkoder. 

Vissa rabattkoder använder även Marie hemma - men bara för barnen. Marie menar att ett liv i överflöd är oförenligt med sparande och som tvåbarnsmor har hon dessutom vant sig att köpa kläder och accessoarer andra hand - oavsett om de kommer från secondhandbutiker eller från privatpersoner. 

Maries spartips

  1. Jag justerar och syr om textilier. Oavsett om det handlar om en liten söm på ett barnplagg eller fullständig redesign så älskar jag tanken av att göra kläderna lite mer personliga och efter min egen smak utan att betala en enda cent. 

  2. Samma sak med möbler. Jag är ett fan av att dekorera och reparera och både målar och gör gärna om möbler. På så vis kan jag från och till ändra min inredningsstil utan att varken köpa något nytt eller kasta något som jag har.

  3. Jag är hela tiden på köp-och-sälj-sidor där man kan också kan hitta flera produkter till bortskänkes, inte sällan i grannskapet.

Den bästa sparhistorien

För några år sedan köpte jag en cool vintage-cykel på en marknad. Jag betalade 50 euro för den. Efter lite efterforskningar insåg jag senare att den modellen från det märket såldes för 500 euro ny!
Frågor eller kommentarer till Marie?