Om Ruth Stirati

Ruth
Ruth Stirati Content manager - En del av teamet sedan augusti 2019

Ruth är en mästare på att ständigt vidareutveckla och pusha sig själv. Redan som tjugoåring flyttade hon till Berlin för att studera biologi vid Humboldtuniversitetet.Efter att ha specialiserat sig inom molekylär parasitologi arbetade hon kliniskt för företaget Parexel, ett av världens största institut för uppdragsstyrd forskning. Efter att ha fött tre barn, numera alla tonåringar, grundade hon 2008 agenturen CASE a BERLINO, en mäklarfirma i Berlin för både hyresgäster och köpspekulanter. Ruth har alltid funnit de rätta orden via bloggande och som skribent, först genom sidan italianiaberlino.it och senare för berlinitalypost.com där hon senare arbetade som chefsredaktör. Hennes senaste sida, larcadiruth.com delar hon med sig om sin kunskap inom djurpsykologi och intervjuar olika människor som inspirerar henne både privat och professionellt. Hon tog 2019 upp sin stora passion igen och studerar etnologi (bjurbeteendevetenskap) och certifierades som djurpsykolog 2020 av SGD. Under samma år så började hon samtidigt som arbetet hos Sparheld en tvåårig kurs som hundtränare vid Thinkdog School

Medan hennes Golden Retriever förtrollar kollegorna på kontoret så sköter Ruth den italienska webbsidan och presenterar butikerna på ett originellt sätt. Hennes erfarenhet som bloggare och genom hennes nyfikna sinne eftersöker Ruth inte bara hårda fakta om de olika varumärkena utan även intressanta sidohistorier om personerna bakom. Eftersom hon brinner för lagarbete så är hon även delaktig i att anordna gruppevent och andra utflykter för företaget. 

Ruth har alltid älskat att ge allt äger har för att kunna resa och försöker spara in på annat för att kunna göra så. Som trebarnsmor har hon lärt sig att bli en riktig expert på att hitta klipp, eftersom hon inte kan uppfylla alla sina barns önskningar. Hon är också engagerad arrangör i organisationen SWAP som består av kvinnor som regelbundet byter kläder, väskor, skor och smycken med varandra. Således byter hon ofta kläder med sina vänner.

Ruths spartips

  1. Skaffa medlemskort i de butiker du handlar i ofta. 

  2. Jag försöker att köpa flyg- och tågbiljetter flera månader i förväg.

  3. Jag byter ofta kläder med andra personer, recycling är viktigt för mig.

Den bästa sparhistorien

När jag jobbade som fastighetsmäklare hos CASE a BERLINO fick jag en rabattkod eller en present varje gång jag då jag rekommenderat en ny italiensk kund att öppna ett konto i banken. Jag använde nästan alla för att handla hos Bio Company. 

Profiler på nätet

Frågor eller kommentarer till Ruth?