ExtraOptical rabattkoder & erbjudanden

Alla rabattkoder och erbjudanden för februari 2019, uppdaterade och godkända.
Fri frakt vid köp över 500 kr hos ExtraOptical
Visa erbjudande
Använd 87 gånger
Villkor
Glasögon från 195 kr hos ExtraOptical
Visa erbjudande
Använd 110 gånger
Villkor
ExtraOptical rabattkoder som löpt ut Läs mer
Vi är övertygade om att vi har de bästa rabattkoderna till ExtraOptical Om du vill kan du dock ta en titt på våra konkurrenters sidor också.

Missa aldrig en rabattkod från ExtraOptical!

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
Avregistrering är alltid möjlig
Kostnadsfritt
Innehållsförteckning

ExtraOptical - glasögon och linser på nätet

Extra Optical är en nytänkande glasögonbutik som idag är Sveriges ledande optiker på nätet. Företaget har ett sortiment som innehåller glasögon för kvinnor, män och barn av alla typer och för alla smaker. Att ha ett synfel och därför vara i behov av att bära glasögon eller linser är någonting som är extremt vanligt. ExtraOptical menar därför att glasögon inte ska behöva vara en dyr nödvändighet för de som måste använda dem dagligen. De bör snarare vara en tillgänglig och snygg accessoar, precis som för människor som bär solglasögon, färgade linser eller bågar med glas utan styrka av den enkla anledningen att de tycker att det är snyggt. 

Det går förvånansvärt smidigt att handla hos ExtraOptical över nätet - även glasögon och linser som måste specialutformas för personer med synfel. Kunder som vill köpa glasögon eller linser med styrka behöver endast ett synrecept från en optiker som de använder sig av vid sin beställning i webbutiken. 

Glasögon från ExtraOptical - Sveriges ledande optiker på nätet.

Pionjärer inom glasögonbranschen

ExtraOptical var när de startade sin försäljning år 2010 en av de allra första butikerna som lanserade en lösning för att beställa glasögon via internet. Företaget är ursprungligen norskt och huvudkontoret är beläget i den norska staden Trondheim. Förutom i Norge är de idag verksamma i Sverige, Danmark, Storbritannien, Tyskland och Spanien. De har sedan begynnelsen av sin verksamhet snabbt etablerat sig som en av Europas ledande glasögonbutiker på nätet vilket inte är förvånande, då de skiljer sig från andra mer traditionella glasögonbutiker på flera viktiga punkter. 

Utbudet är stort och trendigt, de uppdaterar ofta sitt sortiment och framförallt är priserna rimliga. Enligt ExtraOpticals egen utsaga är deras huvudmål att vara nytänkande och alltid kämpa för konsumenten genom att erbjuda Sveriges billigaste glasögon med styrka. Mer än hälften av företagets nya kunder köper tre till fyra par glasögon under sitt första år som kund, med ett genomsnittspris som ligger under 500 kr per glasögon. I jämförelse är genomsnittspriset på ett par glasögon i Sverige 3000 kr och de flesta byter glasögon högst var tredje år (2019). Sedan företagets startskott har de hela tiden utgått ifrån dessa tre ledord: billigt, tryggt och enkelt.

Sveriges billigaste glasögon med styrka hos ExtraOptical.

Ett brett sortiment i ExtraOpticals webbhylla

Från ExtraOptical är det möjligt att beställa de flesta typer av glasögon man kan tänka sig hemifrån. Företaget kan sägas ha någonting extra, inte bara när det kommer till priserna utan även när det kommer till det breda utbudet. I sortimentet återfinner man hundratals glasögon som är sorterade i ett flertal huvudkategorier längst upp på hemsidan. Dessa är: 

 • Glasögon
 • Solglasögon
 • Sportglasögon
 • Linser

Handla billigt, tryggt och enkelt hos ExtraOptical.

Hemsidan är enkel att navigera på eftersom varje huvudkategori har ett flertal underkategorier som gör sortimentet översiktligt, trots att det är mycket stort. Trycker man till exempel på huvudkategorin "Glasögon" så väljer man först om glasögonen ska vara för dam, herr eller barn. Sedan är det möjligt att orientera sig fram till rätt slags glasögon genom att leta sig fram bland dessa underkategorier:

 • Märke
 • Storlek
 • Form
 • Båge
 • Material
 • Färg

VCoola glasögon hos ExtraOptical.

Hemlånsglasögon: hos ExtraOptical är det möjligt att låna hem glasögon. Man väljer då upp till fyra par glasögon som man önskar att prova i nätbutiken som skickas hem till en gratis. Sedan har man en veckas tid på sig att prova dem innan man väljer om man vill behålla ett eller flera av paren. Det är även gratis att skicka tillbaka glasögon som man provat. 

Nyhetsbrev och sociala medier

Vill man vara först med att ta del av nyheter, exklusiva erbjudanden, kampanjer, trender och rekommendationer är det möjligt att anmäla sig till ExtraOpticals nyhetsbrev. För att registrera sig till nyhetsbrevet som är helt gratis går man längst ner till höger på hemsidan och skriver in sin e-postadress i rutan "E-postadress för nyhetsbrev". Sedan är det bara att trycka på knappen "Registrera dig" till höger om rutan för att starta prenumerationen. Man kan avregistrera sig från nyhetsbrevet när som helst, antingen via "Min sida" eller i länken som är längst ner i nyhetsbreven. 

Är man aktiv på sociala medier är det även möjligt att följa ExtraOptical på flera av kanaler. De finns både på Facebook, Instagram och YouTube vilket gör det lätt att följa deras tips och nyheter.

Betalningen sker med Klarna

Handlar man på ExtraOpticals hemsida erbjuds ett flertal betalningssätt när man valt sina varor och är redo att betala för sitt köp. Företaget använder Klarna som mellanhand för betalningar och det går att välja mellan ett flertal betalningsmetoder. Alternativen för betalning som finns är:

 • Fakturabetalning (skickas via e-post och betalas inom 14 dagar efter att varan kommit fram)
 • VISA
 • MasterCard

Gratis leverans över 500 kr

ExtraOptical använder PostNord som leverantör och skickar spårningsinformation till sina kunder via e-post eller SMS. På ordrar över 500 kr tillkommer inga fraktkostnader, oavsett hur många glasögon man köper eller var i världen man befinner sig när man gör sin beställning. Är beställningen under 500 kr tar ExtraOptical en fraktavgift på 39 kr. Normalt sett tar det 6-12 arbetsdagar tills ordern levereras hem till en. Är paketet för stort får man en avi av posten och paketet hämtas då ut på närmaste utlämningsställe. 

Returer och återbetalning hos ExtraOptical

Har man beställt ett par nya glasögon efter att ha gjort ett nytt syntest rekommenderar ExtraOptical att man ger ögonen en veckas tid att vänja sig vid de nya glasögonen innan man drar slutsatsen att styrkan är fel. Om man har beställt ett par glasögon från ett gammalt recept kan synen ha förändrats. Företagets råd till sina kunder är då att gå till en optiker som kontrollerar glasen och det gamla glasögonreceptet. 

Om man vill skicka tillbaka en vara till ExtraOptical är det möjligt att returnera den inom 30 dagar från och med att man tagit emot sitt paket, oavsett anledning. För att få en full återbetalning måste glasögonen komma tillbaka till företaget i samma skick som när man mottog dem. Ångrar man sitt köp och vill skicka tillbaka en vara ska man först ta kontakt med företaget och informera dem om returen. Det är möjligt genom att antingen skicka ett mejl till kundservice@extraoptical.se, ringa på nummer 08-517 82 090 eller kontakta dem via deras chatt. 

Efter att man gjort en beställning hos dem får man ett ångerrättsformulär som en bifogad fil i bekräftelsemailet, detta ska fyllas i och skickas tillbaka till företaget tillsammans med varan och kvittot för varan. Det är också möjligt att registrera returen via sitt användarkonto genom att gå till "retur av order" och trycka på knappen "be om en retur". En lista över de beställningar som gjorts kommer då fram, här ska man välja vilken beställning som ska returneras. Då behandlar ExtraOptical returförfrågan och skickar en returlapp via e-post som ska fyllas i och skickas tillbaka till företaget tillsammans med varan och kvittot för varan. Har man inte möjlighet att skriva ut returlappen är det även möjligt att skicka ett paket med frimärke till denna adress: 

Extra Optical AS
PB 3090
7441 Trondheim
NORGE

Kundservice via telefon, e-mejl och post

ExtraOptical är måna om att ge sina kunder god service och gör alltid sitt bästa för att svara på frågor så snabbt som möjligt. Kundservicen går att nå via telefonnummer 08-517 82 090 på måndagar till fredagar mellan klockan 09.00 och 16.00. Det är även möjligt att skicka ett mejl till kundservice@extraoptical.se, som företaget svarar på inom högst 24 timmar. Vill man skicka ett brev till företaget gör man det till adressen: Extra Optical AS PB 3090 7441 Trondheim. 

Så gör du när du handlar med en rabattkod hos ExtraOptical:

 1. Leta igenom de aktiva rabattkoder som finns för ExtraOptical på Rabattkalas hemsida och välj den du tycker passar din beställning bäst. 
 2. Klicka på koden. En ruta syns nu där rabattkoden visas, skriv ner den eller spara den någonstans. Du blir nu omdirigerad till ExtraOpticals hemsida.
 3. Välj de varor du vill köpa hos ExtraOptical och lägg dem i kundvagnen.  Gå till kundvagnen genom att klicka på kundvagnen högst uppe i högra hörnet och kontrollera så att allt ser rätt ut. 
 4. Till höger om kundvagnen ser du en sammanfattning. Under summan du ska betala befinnfer sig ett fält där det står "Skriv in rabattkod". Skriv in din rabattkod i fältet och tryck på knappen "Aktivera rabatt". 
 5. Nu kan du gå vidare till kassan och slutföra betalningen och vara nöjd med att ha sparat pengar på ditt köp genom att använda en rabattkod!

Här löser du in din rabattkod hos ExtraOpticals.

Omdömen för ExtraOptical

Bli först med att dela med dig av din shopping-upplevelse och hjälp andra användare.

Skriv ett omdöme

The site does not support this resolution on IE 8

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Läs mer