Ellos rabattkoder & erbjudanden

Alla rabattkoder och erbjudanden för juni 2018, uppdaterade och godkända.
25%
25% rabatt på klänningar och skor hos Ellos
**********
Visa rabattkod & butik
Använd 10 gånger
Villkor
Hitta höstoutfiten hos Ellos
Visa erbjudande
Använd 403 gånger
Villkor
Fri frakt vid köp över 499 kr hos Ellos
Visa erbjudande
Använd 212 gånger
Villkor
Glad Midsommar!
Ellos rabattkoder som löpt ut Läs mer
Vi är övertygade om att vi har de bästa rabattkoderna till Ellos Om du vill kan du dock ta en titt på våra konkurrenters sidor också.

Missa aldrig en rabattkod från Ellos!

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
Avregistrering är alltid möjlig
Kostnadsfritt
Innehållsförteckning

Ellos mode - Kärlek på distans

Ellos har varit med i branschen i flera decennier och med fäste i Borås räknas Ellos som en av pionjärerna bakom distanshandeln för mode och design i Sverige. Ett virtuellt besök hos Ellos påminner om ett personligt besök i ett mindre varuhus. Som ledande butik inom distanshandeln har företaget haft år på sig att utveckla och bredda sitt sortiment. Förutom ett klassiskt utbud av kläder och accessoarer inom mode och skönhet, finns det gott om andra produkter att ta inspiration från. Butikens klädsortiment riktar sig främst till damer och herrar med känsla för stil. Utmärkande för Ellos är deras medvetenhet gällande kundens upplevda besök i webbutiken. E-handlaren Ellos har förstått vitsen med att ha en användarvänlig, kundanpassad hemsida där frågor som har att göra med storlek, betalning, leveransvillkor och retur besvaras. Om inte annat kan Ellos certifikat hos Trygg E-handel intyga om detta. Förutom kundens trygghet månar företaget om miljön och en pälsfri handel.

Om företagets visioner och anpassning

Ellos har alltid varit av avsikten att miljön är något att värna och ta hand om. Det behöver väl knappast förklaras varför de är av den åsikten, dock kan det vara på sin plats att konkret gå in på hur de tolkar respektive förvaltar ett dylikt ansvar. Med tanke på att företagets faciliteter Ellos har varit med i branschen i flera decennierär belägna i Borås och därför ligger i direkt anslutning till en naturlig miljö, fri från människans destruktiva inflytande, är det också en självklarhet för medarbetarna att, som ju därigenom har stora möjligheter att se sambandet mellan sig själva och naturen, arbeta för en hållbar omvärld. Ellos har alltså satt upp ett antal miljömål som de är noga med att kommunicera ut till sina samarbetspartners. De olika målen omfattar bland annat att leverantörerna måste använda plast som är återvinningsbart samt i största möjliga mån använda sig av förpackningar som tillverkats av material som redan återvunnits. Det är också viktigt för dem att all text som förekommer på emballagen är fri från giftig färg, samt att onödigt fyllnadsstoff som skumbollar och dylikt undvikes så gott som möjligt.

Kraven som ställs på leverantörerna gäller i mins t lika hög mån dem själva, det vill säga om du beställer ett paket från Ellos kommer all text som finns tryckt på deras postförpackningar vara vattenbaserad. Vidare har återvinningsstationer satts upp hos dem, material som wellpapp, kartong, plast och papper hamnar alltså i det kretslopp som vår nutid så prompt är i behov av, för en framtid vi och våra efterkommande kan njuta av. Addera ett antal miljöavgifter till följd av ett gediget producentansvar och deras miljöpolicy borde kunna anses komplett.

Leverantörer och kvalitetskontroll

Ellos ställer höga krav på sina leverantörer. Det finns fler sådana idag än någonsin och samtidigt ökar även oacceptabla fenomen som barnarbete. Naturligtvis är företaget väl medvetet om detta och gör sitt yttersta för att förhindra att de ingår samarbeten med verksamheter som ens misstänks vara involverade med just minderårigt arbete och användning av giftiga ämnen. De för kontinuerligt så kallade leverantörshandböcker där både inköpsvillkor och sådant av annan karaktär preciseras. Det bör nämnas att det är en kostsam, mödosam och tidkrävande uppgift för Ellos att föra sådan statistik, men det är nödvändigt både för dem själva och för omvärlden.

För att vara säkra på att det inte tummas på de villkor som firman satt upp genomförs regelbundet stickprov på bland annat fabrikerna som producerar varorna. Kvalitetskontrollanter utsedda av dem själva står för dessa, oavsett om det rör sig om fabrikerna i fråga eller om kontrollerna är koncentrerade till avdelningen för kvalitet belägen i Viared. Noggranna tekniska specifikationer är något som styr den övergripande kontrollen över kvalitet, med hjälp av dem och ett oklanderligt hanterande av processen från deras skapande till ifyllande. Det finns dessutom ett beslut från den första juli i 2001, som säger att man i bästa mån ska försöka samla in förbrukade el-apparater för återvinning och dylikt. Beslutet rör hela nationen med invånare, och det finns platser vars specifika syfte är att ta emot apparater av detta slag. Ellos är inget undantag utan tar sitt ansvar i den här frågan. De kan dessutom rekommendera sidan el-retur.se för alla som är osäkra på vilka maskiner som är relevanta när.

Ellos väg från postorder till Internet

Ellos höst- och vinterkollektion 1966Olle Blomqvist var mannen som på allvar satte igång verksamheten bakom Ellos i textilstaden Borås år 1947. Postorderföretaget Ellos började som fabriks- och handelsfirma men skulle snart komma att bli ett kännetecken vad gäller distanshandeln i Sverige och i Norden. Ellos har förvärvats i många vändor, först ut kom Pinault-Printemps-Redoute år 1997, två år senare lät Ellos ingå i distanshandelgruppen Redcats och senast ut har riskkapitalföretaget Nordic Capital Fund köpt upp Ellos från franska Redcats (dotterbolag till PPR). Däremellan, år 1996, etablerar sig företaget på internet och sakta sker en övergång från postorder till e-handel. Ellos ambitioner har gett resultat bortom Nordens gränser i Storbrittannien, Ryssland, Frankrike och senast ut i Schweiz. 

Det var några snabba milstolpar men låt oss blicka tillbaka till 50-talet, då avgörande skeenden i företagshistorien gjorde sig kännbara. Exempelvis året 1956 var av stor betydelse på grund av två märkbarheter: Josefssons AB grundades detta år av ingen mindre än Hugo Josefsson, entreprenören som stod för några av de största skrällarna inom postorderbranschen under förra århundradet på den svenska marknaden. Ellos övertog Josefssons verksamheter 1996, men då ska man komma ihåg att de varit en av de största törnarna i ögat för verksamheten som i övrigt inte haft någon överhängande konkurrens att tala om. Året i fråga lyckades även Ellos med bedriften att för första gången omsätta den svindlande summan en miljon kronor, som kanske inte med dagens mått mätt är någon jättebedrift, men som 1956 var ofattbart.

Det skulle dröja 13 år, alltså till 1969, innan de nådde 100 miljoner-strecket, även det en omfattande prestation på den tiden. Företaget fortsätter därefter att vidareutveckla sina koncept i så stor mån som det går under de kommande åren, då det vässas på bitar som logistik, kvalitetskontroll och sortimentutvidgning. 9 år senare inviger man deras kontrollanläggning i Viared, en garanterad milstolpe i historien om Olle Blomqvists företag. Faciliteten tjänar idag som en viktig del hos dem för att kunna säkerställa vissa krav som de satt upp för att nå en acceptabel nivå av etisk företagssamhet. 1983 blir nästa avgörande år för Ellos som inte bara lyckas etablera sig i Norge, men som även för första gången omsätter över en miljard svenska kronor. Men knäpp inte upp säkerhetsbältena än, mångt och mycket i företagshistoriken återstår att berättas.

Nordiska erövranden och Internet

Från året 1986 till 1996 ska en omfattande expansion av verksamheten ske, i synnerhet i Skandinavien men man ska även komma att börja nosa på andra marknader. ”Finlands sak är vår” är ett för de flesta svenskar välkänt uttryck som åsyftar Finlands underläge mot Ryssland i det finska vinterkriget samt deras behov av stöd från grannländerna. Sverige bidrog med strax över 8000 soldater, något som i kombination med Mannerheims briljanta defensiva försvarslinje emotstod den ryska offensiven. Hursomhelst etablerade sig Ellos på den finska marknaden år 1987, nästan 50 år efter vinterkrigets slut. Tre år senare fortsätter man sina skandinaviska erövringar genom att öppna den nyförvärvade butikskedjan Enjoy (tidigare Skivor & Band) i Norge – 90-talet kan med andra ord börja! Sen tar det inte mycket längre fem år till innan de även har slagit upp portarna i Danmark.

In på andra halvan av 90-talet tar man sedan sina första steg in i cyberrymden genom att lansera sin första sajt. Den kommer att heta ellos.se och rymmer mer eller mindre allt vi ser idag men anpassat till gårdagens något mer begränsade snitt. 96 var Internet något relativt nytt för människor, och man får tänka på att i den utsträckningen det fanns så pratar vi hastigheter på högst 56kb/s. Men sidan får väl ändå anses vara acceptabel sett till konkurrensen som knappt ens hade något erbjuda över huvud taget.

Från smalband till Áhkká

Tittar man tillbaka på de senaste åren fram till idag har inga avgörande milstolpar rests, även om företaget i många hänseenden definitivt gått framåt. Exempelvis har de lanserat sitt affärskoncept i Schweiz, Ryssland och Frankrik samtidigt som en app för smartphones numera tillhör ett av deras förnämsta sätt att dra in inkomster med. På senare har de för övrigt skapat premiummärket Áhkká som markerar att de inte längre bara är en återförsäljare av prisvärda, basic-varor utan även kan tillfredsställa dem med törst för det exklusiva.

Sedan 2013 är alltså Ellos en del av Ellos Group som ägs av svenska Nordic Capital. Ellos Group har två så kallade varumärken, ett av dem är Ellos för mode och heminredningsprodukter, det andra är Jotex som är aktiva inom hemtextilier. Jotex erbjuder även dekorationsartiklar. Företagets vd heter för närvarande (2014) Hans Ohlsson, och Ellos Groups årliga omsättning 2013 uppgick till 2,4 miljarder svenska kronor. Totalt har Ellos ungefär 1000 anställda och företaget är även huvudsponsor till fotbollslaget IF Elfsborg.

Ett stort urval av kläder hittar du alltid hos Ellos

Ett brett utbud

När du handlar på Ellos kan du ha gott samvete om du funderar på att köpa något från deras sortiment av böcker, elektronik, leksaker eller kläder hemifrån. I klädsektionen hittar du bland annat klänningar, T-shirts, underkläder, mammakläder och barnkläder i de olika avdelningarna ”kategorier”, ”just nu”, ”nyinkommet”, ”varumärke” och ”inspiration”. Saknas en detalj till outfiten eller den rätta möbeln till hemmet finns det gott om attiraljer, kläder och inredning att kika på. Ellos hållbara mode gör det möjligt att hitta något till dig själv, ditt hem eller till någon du tycker om. Till ett överkomligt pris kan du förutom Ellos egna varumärke välja bland ett flertal andra kända märken såsom:

 • Adidas
 • Close by Denim
 • Dry Lake
 • Name it.
 • Odd Molly
 • IdaDora
 • Superdry

En spellista av Ellos numera berömda reklamfilmer

Frakt, betalning & säkerhet

Ellos erbjuder flera olika betalsätt och fraktmöjligheter. Du kan välja att betala med faktura, postförskott, konto-/delbetalning samt med betalkort. Enligt deras egen information på Ellos.se är faktura och kontobetalningar de mest fördelaktiga, men naturligtvis är det upp till dig vad som passar bäst för ditt köp. Deras standardfraktavgift är runt 50-lappen, men adderar du lite extra pengar har du förmånen att välja mellan Express24-frakt samt Hempaket. Det förstnämnda innebär att du får din beställning redan nästa dag medan Hempaket lämpar sig bättre för större beställningar som kanske snarare rör objekt från hemavdelningen som pendellampor och trädgårdsmöbler.

När du handlar hos Ellos, och i synnerhet om du gör det med kreditkort och dylikt. Men det finns sannerligen ingenting att oroa sig för, ty det här är en nätbutik som tar det här med säkerhet på allra största allvar. All kortinformation krypteras via en SSL-nyckel (Secure Sockets Layer) som är en av de säkraste formerna av kryptering som finns tillgänglig för företag av den här typen. Om du istället betalar via bank går deras betalningar via DIBS Payment Services AB som är ett företag specialiserat på just säkra transaktioner över nätet.

Handla smart med rabattkoder hos Ellos

 1. Välj en rabattkod som lämpar sig för ditt köp hos Ellos. Se till att rabattkoden är giltig för ditt köp, att den inte är reserverad för köp på minsta ordervärde eller för dig som är förstagångskund.
 2. Välj en rabattkod som gör det möjligt för dig att spara pengar vid köp hos Ellos, klicka på rabattkoden så att du blir omdirigerad till Ellos hemsida. Skriv ned eller kopiera bokstavs- och sifferkoden som följer rabattkoden.
 3. Se nu till att du lagt ner dina varor i Ellos varukorg.  När du har alla dina artiklar och känner dig redo för att betala klickar du på din varukorg. Strax nedanför din order anger du din rabattkod i ett tomt fält med rubriken Aktivera erbjudande.
 4. När du angett din kod och vill gå vidare till betalningen klickar du på Till kassan.  Om du som ny kund inte redan har ett konto i Ellos webbutik måste du ange e-postadress och lösenord för att kunna upprätta ett sådant.
 5. I kassan väljer du mellan de olika betalsätt för att slutföra ditt köp. Du kan luta dig tillbaka och glädjas åt de plagg/artiklar som inom några dagar levereras hem till dig.

Vi vill inte att du går miste om ypperliga tillfällen för shopping.

Uppge rabattkoden i Ellos kassa

Omdömen för Ellos

Bli först med att dela med dig av din shopping-upplevelse och hjälp andra användare.

Skriv ett omdöme

The site does not support this resolution on IE 8

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Läs mer