Om oss

Om oss - Dina experter för billigare online shopping

Sparheld International GmbH driver rabattkodsportaler i sex länder. Varje dag söker vi efter alla fungerande rabattkoder för tusentals onlinebutiker. Med våra aktuella erbjudanden hjälper vi fyndjägare att spara pengar dygnet runt.

 • 2009 grundat
 • 25+ Medarbetare
 • 6 Länder
 • Huvudkontor Berlin
 • 448 Online-butiker
 • 1664 Rabattkoder och erbjudanden

Våran mission

Alla användare bör få rabatt på sitt online-köp med en rabattkod från Rabattkalas.se - helt gratis, enkelt och på alla enheter.

Vår kvalitetsstandard - oberoende, transparenta och aktuella

Vi ser oss själva som en pålitlig, uppdaterad och oberoende informationsportal, som förmedlar aktuella rabattkuponger och erbjudanden för online-köp. Rabattkalas informerar användaren så transparent det går om de villkor som krävs för att utnyttja en rabatt.

Vi listar ut alla tillgängliga sätt att in pengar online i butiker eller på tjänster, oavsett vilken bransch det gäller. För att uppfylla detta löfte letar våra experter upp de senaste fynden varje dag från en mängd olika källor. Innan ett erbjudande publiceras, kontrollerar vi noga varje enskild rabattkupong och dess giltighet. Alla rabatterbjudanden kontrolleras ständigt genom intern testning och användar-feedback. På vår hemsida finns det endast fungerande rabattkuponger och erbjudanden.

Våra texter skrivs enligt journalistiska normer med målet att informera våra användare på ett så balanserat och öppet sätt om alla sorters webbutiker. Våra redaktörer arbetar oberoende av vårt säljteam - vilket garanterar texter som inte påverkats av om vi samarbetar med en butik eller om vi inte får betalt.

Teamet bakom Rabattkalas.se

Teamet bakom Rabattkalas.se

Redaktion- och contentansvariga

Christian HeitbaumChristian Heitbaum (LinkedIn)
Christian är ansvarig för redaktionen. Han ser till att våra höga redaktionella standarder implementeras i alla länder och att vårt innehåll alltid är aktuellt. Han skriver även texter till vår tyska hemsida. Sedan 2016 är han en integrerad del av vårt team. Christian var tidigare student och studerade journalistik vid Hannover University of Applied Sciences. Han har tidigare arbetat i redaktionen på dagstidningen Westfälische Nachrichten och t-online.de.

Sarah MehlisSarah Mehlis
Som chefredaktör säkerställer Sarah kvaliteten på våra texter i alla länder i samarbete med Christian. Sarah talar både spanska, tyska och engelska och kan därmed kommunicera med vårt spanska team. Hon har studerat tysk och spansk filosofi vid universitetet i Trier och har redaktionell erfarenhet från både trendinstitutet och dagstidningen Märkische Allgemeine. Sarah har varit en del av teamet på Rabattkalas sedan 2013.

Rudy LosiauxRudy Losiaux
Rudy är vår expert på rabattkoder och har hand om allt från spårning, inmatning och testning av koder. Som Content Manager delar han sin kunskap om rabattkoder och säkerställer att interna processer är optimala. Rudy har tidigare arbetat som socialarbetare, vilket gör honom oumbärlig när det kommer till samarbete. Rudy är en del av vårt team sedan 2015.

Experterna på rabattkoder och erbjudanden

ProzentoJakob
Jakob har varit en del av teamet som Content Manager sedan 2015. Han är en riktig haj när det kommer till att söka och kontrollera rabattkoder. Dessutom håller han koll på räkenskaperna och ser till att inga inkomster går förlorade. Jakob föddes i Kazakstan och har bott i Tyskland sedan sin barndom. Han talar både tyska, ryska och engelska och har en examen i företagsledning.

Tatiana FuchsTatiana Fuchs(LinkedIn)
Tatiana ansvarar för kvalitetskontrollen av alla våra kuponger och rabatter. Hon ser till att alla våra erbjudanden verkligen fungerar. Som tidigare Key Account Manager har hon haft en avgörande roll i arbetet med att hitta samarbetspartners och butiker till vår sida. Tatiana har funnits i vårt team sedan 2014 och är en utbildad översättare som pratar flytande spanska, engelska och ryska.

ProzentoMarie Ballay
Marie har arbetat som redaktör sedan 2017 och ger våra användare all värdefull information inför sitt köp online. På kontoret kommunicerar Marie flexibelt och varierat mellan tyska, franska och engelska. Hon har tidigare varit ansvarig för dokumentation, hr och support vid Karriärcentret i Rennes.

ProzentoCécile Gaudron
Cécile lägger till och kvalitetssäkrar allt innehåll på vår hemsida. Hon ansvarar för att ge användarna de senaste kupongerna och annan relevant information om online-shopping. Cécile är expert på digital kommunikation och har till exempel arbetat med sociala medier för Arvato Bertelsmann och med digitala strategier för kommunen Saint-Quentin. Hon har varit en del av vårt team sedan 2017.

ProzentoValeria Panzetta
Som redaktör har Valeria vidarebefordrat information till våra användare sedan 2019. När hon utformar content för Rabattkalas utnyttjar hon en kandidatexamen i konst och humaniora med fokus på journalistik och kommunikation från University of Bari. Valeria har tidigare arbetat som lärare i både italienska och franska och talar även engelska och tyska.

ProzentoJohanna Carlsson
Som tidigare Country Manager för Toolon by Westfalia och Content Manager för nu3 har Johanna stor erfarenhet av online-handel. Genom sina tidigare arbeten (som journalist, översättare, i kundtjänst och som grundare av en vintage-butik) är det lätt för Johanna komma med nya ideér. Hon har varit med i teamet sedan 2019 och informerar våra användare om de bästa sätten att spara pengar online.

Luis AlemandriLuis Alemandri
Luis har varit med i vårt team sedan lanseringen av Rabattkalas 2012. Han har stor kunskap om online-handel och genom sina välskrivna texter förmedlar han dessa erfarenheter vidare till våra användare. Luis är ursprungligen från Argentina och har en examen i vetenskaplig översättning från Pompeu Fabra University i Barcelona.

ProzentoElena Martínez Muñoz
Elena skriver texter till vår hemsida och är inblandad i olika marknadsföringsprojekt. Hon har erfarenhet av att producera kreativa texter och har tidigare skrivit kriminella romaner för språkinlärning. Ett Erasmus-program ledde Elena till Berlin för första gången år 2006. Sedan dess har hon utbildat sig som översättare vid Granada universitet och som språkforskare vid Jaén-universitetet. Elena har varit med i teamet sedan 2015.

Administrativ ledning

Marguerite DenizetMarguerite Denizet(LinkedIn)
Marguerite organiserar möten, tar hand om feedback och genomförandet av projekt och mycket mer. Tack vare hennes färdigheter i franska, tyska, engelska och spanska kan hon kommunicera med nästan alla anställda på deras egna modersmål. Innan hon började 2014 arbetade Marguerite på Foodpanda, Rocket Internet och Visual Meta med online marknadsföring och studerade på Amiens Commerce & Management Business School. Hon har också en kandidatexamen i statsvetenskap.

Försäljning / Business Development

Eva CecchinatoEva Cecchinato(LinkedIn)
Eva är vår kontaktperson för återförsäljare och affiliate-agenturer för alla länder. Hon upprätthåller befintliga partnerskap och etablerar nya. Eva analyserar marknaden, förhandlar och representerar oss på mässor. Hon talar flytande tyska, engelska och italienska. Innan Eva kom till vårt team 2017 arbetade hon med marknadsföring online för Zalando, Home24 och Crealytics. Hon har en examen från Luigi Bocconi University i Milano.

IT

ProzentoSascha Harlass
Sascha arbetar intensivt med att göra vår hemsida visuellt tilltalande och funktionell för alla våra användare. Han är specialist på att se till att alla erbjudanden och rabattkoder är tillgängliga och användbara på alla typer av enheter. Detta oavsett om det är en smartphone, en bärbar dator eller en surfplatta. Sascha arbetade på Idealo innan han kom till vårt team 2017.

Maamar KhemissiMaamar Khemissi
Förutom tyska, engelska och franska talar Maamar en mängd olika programmeringsspråk. Han är en IT-expert som säkerställer att vi utvecklar vår interna mjukvara så att den uppfyller de senaste standarderna. Innan Maarmar blev en del av vårt team arbetade han på eBay.

ProzentoManoj Kumar
Manoj gick med i vårt IT-team 2019. Han ansvarar för serverkonfigurationen och ser till att våra databaser alltid är uppdaterade och att all statistik på webbplatsen är korrekt.

CEO

Henning KruthaupHenning Kruthaup
Henning är grundare och VD för Sparheld International GmbH. Henning studerade marknadsföring och ekonomi vid Missouri State University. Innan han startade egen verksamhet arbetade han som produktchef för Rocket Internet och Spreadshirt. Hos oss har han huvudansvar för företagsstrategin och ekonomin.

Christian HellrungChristian Hellrung (LinkedIn)
Christian är vår andra VD. Han har tidigare arbetat med marknadsföring på Idealo och Searchmetrics. Christian tar hand om marknadsföring och fortsatt utveckling av webbplatsen. När han behöver en välbehövlig paus föredrar han att semestra i Sverige.

Våra värderingar och skyldigheter

Vi är övertygade om att en avancerad och användarvänlig webbplats inte är möjlig utan skickliga, dedikerade personer bakom den. Därför lägger vi som bolag stor vikt vid dessa principer och egenskaper:

 • Kosmopolitisk och internationell
 • Balans mellan arbete och privatliv
 • Ömsesidig respekt och ärlighet
 • Personligt ansvar
 • Professionalism och Business Thinking

Vi tar socialt ansvar och är emot droger och motsätter oss till att använda kemikalier för att skydda djur och miljö. Rabattkalas är en CO2-neutral webbplats som ger våra användare de senaste rabattkoderna och erbjudanden utan ett överdrivet koldioxidutsläpp.

Vi är särskilt engagerade i utbildning: Genom att bevilja stipendier till innovativa studenter ger vi ett värdefullt bidrag till samhället och möjliggör för ungdomar att förverkliga sina idéer.

Hur finansieras Rabattkalas.se?

Vi vill att våra användare ska få en stor ekonomisk fördel när de handlar online och tar därför inte ut en avgift. Vår service, rabattkoder och alla erbjudanden är självklart helt kostnadsfri för alla våra användare.

Vi genererar till största del vår inkomst genom provision som återförsäljare och tjänsteleverantörer betalar ut till oss efter ett framgångsrikt köp eller order från en kund. Online-butikerna utgör således en del av våra intäkter utan att användaren påverkas. För användarnas intresse har vi självklart flera nätbutiker som vi inte har ett ekonomiskt samarbete med tillgängliga på vår sida.

Vår investerare

Idealo, en av Tysklands största webbplatser för prisjämförelser har varit en del av Rabattkalas sedan 2011. Vår investerare hjälper miljontals användare med att hitta det bästa priset för en önskad produkt varje månad. Genom Idealo kan man hitta det billigaste flyget, de billigaste hotellen, lägenheterna och mycket mer.

Idealo är ett företag som tillhör Axel Springer SE. Den börsnoterade mediekoncernen genererar flera miljarder euro varje år. Mediekoncernen har många kända dotterbolag som nyhetsmedierna WELT och BILD, karriärportalen Stepstone och fastighetsportalen immowelt.de.

Vår historia

Rabattkalas började som ett litet projekt: Företagets grundare Henning Kruthaup kom på idén med en webbplatsportal för rabattkoder. För att ge den bästa kundupplevelsen gick han upp mitt i natten för att hinna med att lägga till de senaste rabattkoderna och fick med tiden många prismedvetna användare.

Projektet visade sig snabbt bli en framgång och fler och fler partners och konkurrenter dök upp. Nästa naturliga steg var lanseringen av rabattkodssidor utomlands. År 2012 gick de första internationella sidorna SignorSconto, Cupones.es och Reduc.fr online. Lite senare lanserades även Rabattkalas.se i Sverige och Rabathelten.dk i Danmark. Även om projektet är en framgång är visionen att bli Europas största rabattkodsportal. Om man samlar alla våra fyndjägare på samma ställe skulle man kunna fylla flera fotbollsfält med rabattkoder, erbjudanden och användare med samma mål: Att spara pengar på online-köp.

Med hjälp av Rabattkalas har det varit möjligt att spara pengar på sina online-köp ända sedan starten 2013. Människor från Malmö i söder till Kiruna i norr använder sig dagligen av våra rabattkoder och erbjudanden, och besökarna är allt från unga vuxna i storstäder till pensionärer på landsbygden.
Sparheld.de

Sedan 2009 har vi kunnat hjälpa tyska användare att spara pengar. Vi tillför ständigt nya funktioner.

Reduc.fr

Reduc.fr har funnits online sedan 2012 och är idag en av de mest framgångsrika rabattkodssidorna i Frankrike. Fransmännen har ett stort urval av rabattkoder att välja på. Användarna är en viktig del av den franska sidan då man som användare själv kan lägga till rabattkoder på Reduc. Under Cyber Weekend blir över 800 rabattkoder dagligen tillagda.

Cupones.es

Med ett brinnande intresse för online-handel använder sig spanjorerna dagligen av rabattkoder från Cupones.es när de shoppar på nätet. Vår spanska sida har försörjt besökare med rabattkoder sedan 2012 och sidan växer för var dag.

Signorsconto.it

Cicero skrev att besparing är en god inkomst. Över 2000 år senare är detta fortfarande relevant i Italien. Tack vare vår italienska rabattkodssida SignorSconto är det sedan 2012 möjligt att spara pengar på nätet med hjälp av de många rabattkoder som läggs till varje dag.

Rabattkalas.se

Med hjälp av Rabattkalas har det varit möjligt att spara pengar på sina online-köp ända sedan starten 2013. Människor från Malmö i söder till Kiruna i norr använder sig dagligen av våra rabattkoder och erbjudanden, och besökarna är allt från unga vuxna i storstäder till pensionärer på landsbygden.

Rabathelten.dk

Den yngsta medlemmen i Sparheld-familjen är den danska sidan som kallar sig Rabathelten. Även om Danmark introducerades sist på marknaden är antalet online-butiker stort. Sedan 2014 har verksamheten vuxit enormt och tack vare ett tätt samarbete med de olika butikerna tillförs varje dag nya rabattkoder till sidan.

Har du frågor?

Då hjälper vi dig mer än gärna! Har du frågor om vårt företag, vilka vi är eller hur vi jobbar. är du välkommen att kontakta oss eller komma förbi vårt kontor i Mitte i Berlin. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi använder cookies så att du kan få den bästa servicen. Läs mer