En del till dig och en del till oss: När du använder en rabattkod på ditt köp kan det ge provision till oss.

Manoj Kumar

Manoj Kumar

Back-end developer - En del av teamet sedan mars 2019

Manoj är så fascinerad av modern teknik att han avlade en examen i datorvetenskap vid Jagannathuniversitet. Efter sin kandidatexamen 2015 så vidareutbildade han sig genom flera olika sätt. Vid det välkända CSIR Fourth Paradigm Institute i Bangalore i Indien arbetade han som forskningsassistent med huvudområde Big Data. Efter olika jobb så ledde han sin egen startup med ett eget team av utvecklare innan han flyttade till Berlin. I Berlin började hans resa som PHP-utvecklare för butiken DefShop som tjänar pengar genom att sälja streetwear online. 

Hos Sparheld har Manoj inte bara att göra med en, utan tusentals olika webbshoppar och på de internationella webbsidorna har samtliga butiker en egen sida med giltiga rabattkoder och pågående statistik. Det är genom serverkonfigurering som Manoj ser till att allt innehåll på webbplatsen kan uppdateras i realtid och det är hans grundliga arbete som backend-utvecklare som möjliggör för driften av den enkla ytan.  

Personligen så ser Manoj de största sparmöjligheterna vid resor. BIljetter till flyg och tåg köper han i stort sett aldrig utan en rabattkod. Förutom det bokar han så tidigt som möjligt för att få det bästa priset.

Manojs spartips

  1. Mitt första råd är ingen hemlighet: Det lönar sig att köpa biljetter för resor i förväg.
  2. Det är billigare ta med sig lunch hemifrån än att äta ute. På så vis spar jag mycket pengar varje månad.
  3. För datorer och annan elektronik gäller att titta på andrahandssorteringar med varor med exempelvis repor eller begagnade produkter som lagats och fungerar lite bara som nya, enda skillnaden är bara att de är mycket billigare.

Den bästa sparhistorien

Det spelar ingen roll om jag köper en domän för en dollar för att skapa ett roligt projekt eller om jag sparar mycket pengar med en rabattkod på ett större köp - summan spelar en mindre roll, jag försöker alltid att hitta sätt att spara pengar på!
Frågor eller kommentarer till Manoj?