En del till dig och en del till oss: När du använder en rabattkod på ditt köp kan det ge provision till oss.

Sarah Broda

Sarah Broda

Redaktionschef - En del av teamet sedan juni 2013

Sarahs redaktionella karriär började kort efter studenten. Då hjälpte hon till med att göra reportage, intervjuer, recensioner samt fotografera vid Luckenwalders lokalredation för Märkischen Allgemeinen Zeitung. Efter det tog hon sin känsla för språk till en ny nivå under hennes studier i språk- litteratur och medievetenskap vid Universität Trier (med fokus på tysk och spansk filologi). Väl tillbaka hemma öppnades Berlins onlineredaktionsvärld för henne; Hon ansvarade för webbinnehåll för Trendence Institut - specialiserade på forskning, skrev stimulerande produkttexter för MyBrands Zalando ePorudctions (numera ZUUMEO) och har sedan 2013 bidragit med sin mångsidiga erfarenhet hos Sparheld International GmbH. 

Hos Sparheld visar hon dagligen sina redaktionella färdigheter, då de lutar sig på grundlig efterforskning, hennes öga för detaljer och varierande skrivstil. Sarah känner företaget ut och in genom sin långa erfarenhet i verksamheten och delar gärna med sig av sin erfarenhet till resten av teamet. Hon kan också dra nytta av att hon även talar lite spanska, utöver tyska och engelska.  

Sarahs motto lyder “Kvalitet istället för kvantitet”. Hon omger sig heller med några väl utvalda kvalitetsprodukter än många saker och impulsköp kommer inte på fråga. Varje köp sker efter noga övervägning och som mamma till två barn, menar Sarah, att det inte bara dina egna önskemål och behov som ska tillgodoses, utan det är också de andra familjemedlemmarnas behov som ska uppfyllas. På så vis har jämförspriser och rabattkoder alltid eftersökts oavsett vad som hamnar i kundvagnen.

Sarahs spartips

  1. Sy själv istället för att köpa nytt: Ekologiska barnkläder i unik design är dyrt. Jag lärde mig sy kort innan min första dotter föddes och nu har hon fler hemmasydda kläder i sin garderob än köpta. Det bästa är dessutom att hon kan välja tyger och snitt samtidigt som jag får lite egentid med jag syr! 

  2. Odla frukt och grönsaker själv: På sommaren så får vi jordgubbar, tomater, sallad och liknande direkt från vår trädgård. På så vis vet vi ursprung på våra grönsaker, kan odla speciella sorter och samtidigt minska matsvinnet. Odlingar fungerar även bra i mindre skala på balkongen.

  3. Vad som är förbrukat för mig, kan glädja andra: Jag säljer urvuxna barnkläder, böcker jag har läst eller oanvända möbler på exempelvis eBay eller på den lokala loppmarknaden.

Den bästa sparhistorien

2018 började jag leta efter en ny taklampa till vårt nya hus och jag hittade en, men priset avskräckte mig. Efter några dagar kunde jag fortfarande inte få lampan ur huvudet så jag började leta efter en rabattkod och fick reda på att leverantören hade gett rabatt tidigare, så jag registrerade mig för butikens nyhetsbrev. Det tog över sex månader för rabatten på 25 % att komma till min inkorg, men mitt tålamod hade gett resultat och jag hade kunnat avsätta tillräckligt med pengar under tiden!

Profiler på nätet

Frågor eller kommentarer till Sarah?