En del till dig och en del till oss: När du använder en rabattkod på ditt köp kan det ge provision till oss.

Klara Maten rabattkoder och erbjudanden

Alla rabattkoder och erbjudanden för juli 2024.

Rabattkoder & erbjudanden uppdaterade och godkända.
Vår rekommendation Matkassar från 299 kr hos Klara Maten
 • Ny kund: Ja
 • Existerande kunder: Ja
 • Lägsta ordervärde: 0 kr
 • Slutar snart
 • Använd 12 gånger
 • Sista ändringen gjord den 2021-12-01 kl. 07:40 av Asger.
Billiga matkassar hos Klara Maten
 • Ny kund: Ja
 • Existerande kunder: Ja
 • Lägsta ordervärde: 0 kr
 • Slutar snart
 • Använd 2 gånger
 • Sista ändringen gjord den 2021-12-03 kl. 03:28 av Asger.
Mikra kocklagad mat

Är du inte så förtjust i att laga mat men gillar god lagad mat? Hos KlaraMaten köper du inte bara en matkasse, utan får den tillagad av kockar. Värm upp och klart! Författat av Maria den 22 jan. 2020.

2.200.000+ användare sparar pengar med oss varje månad. 2.200.000+ användare sparar pengar med oss varje månad. 2.200.000+ användare sparar pengar med oss varje månad.
Utlöpta rabattkoder15 %
15% rabatt för nya kunder hos Klara Maten
 • Ny kund: Ja
 • Existerande kunder: Nej
 • Lägsta ordervärde: 0 kr
 • Använd 3738 gånger
15 %
15% rabatt för nya kunder hos Klara Maten
 • Ny kund: Ja
 • Existerande kunder: Nej
 • Lägsta ordervärde: 0 kr
 • Använd 3552 gånger
Registrera dig för Rabattkalas.se nyhetsbrev och få de bästa rabattkoderna direkt till din inkorg!
 • Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
 • Avregistrering är alltid möjlig
 • Kostnadsfritt utan bindning
Rabattkalas.se Newsletter
Aktuella rabattkoder och erbjudanden hos Klara Maten
Tillgängliga rabattkoder 0
Tillgängliga erbjudanden 2
Maxrabatt --
Rabattkoder enbart för nya kunder 0
Rabattkoder för nya och befintliga kunder 0
Sist ändrat den
Värt att veta om Klara Maten

Klaramaten.se är verksamma i Stockholm och levererar färdiglagad mat hem till dörren. Maten tillagas av professionella kockar och kyls ned samt packas ihop till goda matlådor.

Vill du unna dig vällagad mat till ett billigare pris? Använd då en rabattkod från Rabattkalas! 

Uppdaterat av Maria den 15 juli 2020.

Klara Maten - för den som vill ha tid över till annat

Klaramaten.se är den moderna versionen av catering som även funkar för privatpersoner som vill äta god och nyttig mat utan att själv behöva laga den. Hos Klaramaten kan man vara säker på att alltid få hälsosamma maträtter gjorda på fräscha närproducerade råvaror. Maten görs från grunden av duktiga och professionella kockar. Självklart tillagas maten med kärlek och levereras kyld i förpackade lådor som står sig i ca. 8 dagar från leveranstillfället. Perfekt för den som vill spara tid och arbete hemma men också smidigt för företag och arbetsplatser.

Maträtterna förpackas i plastlådor. Vid packningen använder man sig av livsmedelsgas i skyddad miljö. Gasen består av koldioxid och kväve och ersätter syret i förpackningen. På grund av att syret reduceras och ersätts med livsmedelsgas håller maten mycket längre, och måltiderna som följer med i matkassen klarar sig bra i hela 8 dagar från leverans. Varje förpackning har en innehållsförteckning där man enkelt kan se varenda ingrediens.

En matkasse direkt hem till dörren för hela familjen eller arbetsplatsen.

 

En önskan om ett friare liv

Idén om att kunna leverera god mat direkt till dörren föddes när paret Cecilia och Gustav Runeborg tröttnade på att spendera varenda kväll i köket med matlagning och disk. De ville både hinna med så mycket mer i livet och funderade på hur man kunde kombinera hemleverans och god, vällagad mat utan att det skulle behöva kosta skjortan för småbarnsfamiljer och andra. De ville bägge två hitta en lösning som kunde underlätta många familjers vardag och kom då i kontakt med Fraiche Catering.

Cecilia, Gustav och Peter - grundarna av Klara Maten.

Fraiche Catering är ett familjeföretag som grundades för över 10 år sedan, och drivs idag av matälskarna Heléne och Jens Beck. Den röda tråden i köket hos Fraiche Catering är att laga välgjord mat från grunden. Färska och ekologiska råvaror används alltid vid matlagningen och samtliga kockar hos Fraiche Catering har lång yrkeserfarenhet och stor kunskap när det kommer till mat.

Förutom Heléne och Jens är också Gustavs pappa Peter Runeborg delaktig i företaget och har engagerat sig i projektet ”KlaraMaten – Klara Livet” där han ordnar lunchträffar och annat för äldre personer som vill utöka sina vänskapskontakter och må bättre.

Heléne och Jens driver tillsammans Fraiche Catering sedan många år tillbaka.

Varierande rätter i olika matkassar

Klara matens har ett stort utbud av olika färdiglagade måltider och erbjuder varierad, god och hälsosam kost. Vare vecka byts menyn ut. Maten som levereras klarar sig väl I 8 dagar från att man mottagit matkassen. Det finns fyra olika sorters påsstorlekar att välja på. Dessa kassar går att beställa på Klaramatens hemsida:

 • Mini (4 portioner)
 • Small (8 portioner)
 • Medium (12 portioner)
 • Large (16 portioner)

Priserna på kassarna varierar från 279 kr-949 kr beroende på storlek. I varje matkasse finns det fyra olika sorters maträtter. Väljer man den större storleken Large med 16 portioner räcker det alltså till 4 personer. Kassen innehåller fyra rätter för fyra portioner. Innehållet är med andra ord samma som I de mindre matkassarna, det enda som skiljer sig åt är antalet portioner.

Maten som man får hem tillagas från grunden utav erfarna kockar som enbart använder sig av ekologiska och närodlade produkter. Klaramaten använder sig alltid av färska råvaror och använder sig av svenska råvaror så ofta det går.

De flesta kunder hos Klara Maten väljer att prenumerera på matkassarna. Vill man bara prova på en gång går det naturligtvis också bra. För att göra det kan man välja leveransintervall “var fjärde vecka” när man utför beställningen, och sedan enkelt gå in och avbeställa nästkommande leveranser. Detta gör man under “Mina sidor”. Det går också att kontakta kundtjänst på info@klaramaten.se eller telefon 08-15 62 62 för att avbeställa prenumerationen. Det är inte bindande att prenumerera på Klara Matens matkassar, och det kostar ingenting att avbeställa prenumerationen. Man kan också välja att pausa prenumerationen.

Såhär kan maten se ut hos Klara Maten.

 

Vad får det lov att vara?

Utbudet och rätterna varierar från vecka till vecka och menyerna byts ut för varje ny matkasse. Exempel på vad som kan finnas med i matkassen är:

 • Hemlagat rotmos serveras med oxbringa
 • Chili con carne med ekologiskt ris
 • Kalvfärsbiffar med potatisgratäng & skysås
 • Krämig sås med rökt lax & tagliatelle
 • Viltskavsgryta med potatismos

Husmanskost hos KlaraMaten.

Varje portion innehåller 400 gram och innehållet är utformat till att passa alla åldrar och smaklökar, därför är maten sällan starkt kryddad. Föredrar man starkare mat kan det vara bra att ha de kryddor man tycker om på plats när man ska äta. Salt, peppar eller kanske till och med tabasco för de riktigt tuffa?

Eftersom lådorna är nedkylda och till för att värmas levereras inte portionerna ihop med sallad, kalla såser eller vissa betor så som rödbetor. Därför kan det vara bra att tänka på att ha sina favorittillbehör hemma den dagen matkassen levereras.

Blogg och matnyheter

På klaramaten.se finns en blogg för den som är intresserad av att hänga med i vad som händer inom och utanför företaget. Där skrivs kortare inlägg om små uppdateringar, nyheter och projekt. Bland annat kan man läsa om konceptet ”lunchkompis” som delägare av Klara Maten Peter Runeborg har engagerat sig i, där seniorer får chansen att träffa andra personer i samma område och ålder över en bit mat. Dessutom lägger de med jämna mellanrum upp tävlingar och lottar ut matkassar och andra fina priser.

Klaramaten har också en Facebook-sida där man kan kika på hur det går till i köket när matkassarna blir till och på inspirerande matbilder. Man hittar också Klaramatens alla kontaktuppgifter och har även möjlighet att skriva ett meddelande till dem och det är något man undrar över.

Ge bort en present

Vill man göra någon riktigt mätt och glad kan man ge bort ett presentkort från Klara Maten. Presentkorten kostar lika mycket som matkassarna och skickas som en PDF-fil till ens mejladress. Man kan därpå välja själv om man vill skriva ut presentkortet eller bara skriva av presentkortskoden på ett egendesignat kort och ge bort.

Enkel betalning med faktura eller kort

Betalningen hos Klara Maten sker via kortbetalning eller faktura. Kortbetalning är gratis och vid fakturabetalning tillkommer en avgift på 29 kr. PayEx hanterar fakturorna vid en privat beställning, och är det ett företagsköp är det Klara Maten själva som har hand om den.

När man betalar med kort på hemsidan krypteras uppgifter och känslig information med Secure Socket Layer (SSL) och kan därför inte ses av obehöriga. Det är därför alltid tryggt att betala med kort på Klaramatens hemsida.

Priserna på hemsidan inkluderar leveranskostnad och moms på 12%. Priset för den valda matkassen är också det slutgiltiga priset för beställningen bortsett från eventuell fakturaavgift. Priset per person och måltid ligger mellan 59-69 kr.

Mat levererad hem till dörren

Vid en beställning av matkasse av valfri storlek hos Klara Maten får man ett mejl med bekräftelse och preliminär leveranstid. När det närmar sig leveranstillfället skickas det också ut ett SMS till ens mobiltelefon där exakt leveranstid anges. SMS:et skickas ut ca 1 timme innan leverans.

Matkassarna beställer man som privatperson minst 9 dagar innan man vill ha dem levererade för att få dem I tid. För företag gäller 10 dagar innan leverans. Beställning av matkasse bör göras senast söndag innan midnatt. Detta på grund av att veckans alla beställningar sammanställs då. Om beställningen görs på måndagen skickas den inte iväg förrän nästa söndag, och då gäller 15 dagar istället för 9 dagars leveranstid. Alla matkassar levereras på tisdagar mellan kl. 16.00-22.00 för privatpersoner och på onsdagar mellan kl. 09.00-16.00 för företag. Det går att beställa leverans veckovis, varannan vecka eller månadsvis. 

Klaramaten.se levererar sina matkassar till kunder I Stockholm med omnejd. Om man bor på en annan ort I Sverige och är intresserad av att beställa mat från KlaraMaten kan man fylla I en intresseanmälan som man skickar till kundtjänst. Så fort de fått in tillräckligt med förfrågningar planerar de att börja leverera matkassar även i andra städer runt om I Sverige.

Hallå, är det någon hemma?

Skulle man inte vara hemma när leveransen anländer kontaktar alltid Klara Maten en på SMS, och därefter placeras maten utanför dörren. Maten bör alltid vara nedkyld och placeras i kylskåpet så därför bör man tänka på att hålla sig i närheten av hemmet vid den utsatta leveranstiden för att undvika att maten blir dålig. Har man ingen möjlighet till detta går det att placera en kylväska utanför dörren. Klara Maten tar dock inte ansvar för stulen eller skadad mat om detta skett efter leveranstillfället.

Reklamation och kundservice

Skulle man inte vara nöjd med maten, eller om maten levereras skadad, dålig eller otillräcklig går det att kontakta Klaramaten.se och göra en reklamation, förutsatt att maten inte är uppäten. Tar man kontakt med dem kan man bli ersatt, och på så sätt kan även företaget förbättra sig om det någon gång skulle finnas några brister med leveransen. Man når klaramaten på mejl info@klaramaten.se eller telefon 08-15 62 62. Det går också bra att kontakta kundservice vid frågor innan beställning, för mer information om maten eller om man har några andra funderingar.

Är du hungrig? Spara pengar med hjälp av en rabattkod och få råd med fler matkassar. Såhär gör du:

 1. Kolla igenom KlaraMatens rabattkoder på Rabattkalas.se. När du hittar en som passar det köp du vill göra trycker du på ”Visa rabattkod”. OBS! Kolla så att koden inte gått ut och att villkoren stämmer med den matkasse du vill köpa.
 2. När du valt kod – tryck på ”Kopiera kod”. En bra sak kan vara att spara ner koden på datorn också, så att den inte går förlorad när du ska använda den i ett senare steg.
 3. Tryck till ”Till butiken”.
 4. Du kommer nu till Klaramatens hemsida. Här väljer du vilken matkasse du vill ha, och trycker sedan på ”Beställ”.
 5. Fyll i leveransuppgifter och scrolla ner i beställningssteget. Till höger under bilden på matkassen finns en Kampanjkods-ruta. Klistra in koden i det vita fältet och klicka sedan på ”Spara”.
 6. Koden har nu tillämpats och du går vidare med beställningen.
 7. Nu kan du bara invänta att god och färsk mat tillagad av duktiga kockar levereras hem till din dörr. Vi hoppas maten ska smaka!

Så löser du in din rabattkalas-kod hos Klara Maten

Vanliga frågor om Klara Maten

Just nu kan du spara pengar med följande Klara Maten rabattkoder och erbjudanden online:

Just nu har vi 0 Rabattkoder & 2 Erbjudanden att använda för att spara pengar hos klaramaten.se i juli. Alla rabattkoder och erbjudanden har testats och vertifierats av våra medarbetare.

Du kan kontakta kundtjänst hos Klara Maten via telefon på +46 (0) 8-15 62 62 och via e-post info@klaramaten.se.

Klara Maten adress är:
Klara Maten i Sverige AB
Grycksbovägen 60
122 47 Enskede

Hos Klara Maten betalar man enkelt med Faktura, VISA och MasterCard.

Ja, Klara Maten finns på Facebook och Blog.
Hur betygsätter du vårt erbjudande?