Kjell & Company rabattkoder och erbjudanden

Alla rabattkoder och erbjudanden för juli 2019, uppdaterade och godkända.
Fri frakt vid köp över 1500 kr hos Kjell & Company
Fri frakt vid köp över 300 kr hos Kjell & Company
Utlöpta rabattkoder
Var vänlig vänta
20 %
20% rabatt på hela sortimentet hos Kjell & Company
Din rabattkod: ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗
Fri frakt på hela sortimentet hos Kjell & Company
Din rabattkod: ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗
25% rabatt på hörlurar från Roxcore hos Kjell & Company
Kraftigt nedsatta priser under Black Friday hos Kjell & Company
100 kr rabatt på trådlöst tangentbord och mus hos Kjell & Company
50% rabatt på multimeter med autorange hos Kjell & Company
200 kr rabatt på trådlös router hos Kjell & Company
5-pack LED-lampor för endast 99,90 kr hos Kjell & Company
400 kr rabatt på startpaket för larmstyrning hos Kjell & Company
Köp 2 bläckpatroner, betala för 1 hos Kjell & Company
50 kr rabatt på miniräknare hos Kjell & Company
50% rabatt på Ledsavers LED-lampa hos Kjell & Company
Upp till 75% rabatt i lagerrensningen hos Kjell & Company
25% rabatt på bläckpatroner och toner hos Kjell & Company
25% rabatt på bläckpatroner hos Kjell & Company
Registrera dig för Rabattkalas.se nyhetsbrev och få de bästa rabattkoderna direkt till din inkorg!
 • Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part
 • Avregistrering är alltid möjlig
 • Kostnadsfritt utan bindning

Kjell & Company – Med passion för teknik

Hos webbutiken finns alla de där små delarna och tilläggen som behövs för hemmets alla elektroniska prylar. Både amatören och experten har glädje av det mångfasetterade sortimentet som inkluderar hörlurar och skydd till mobilen men även specialmaterial för elinstallationer till hemmet eller bilen. Malmöfirman tror hårt på en enkelmanövrerad webbutik som gör att allt detta lätt återfinns.

Familjeföretaget som blivit jättar på elektronik

Företaget som idag heter Kjell & Co Elektronik AB började som ett familjeföretag år 1988 då Marcus Dahnelius tillsammans med sina bröder och far startade företaget i Sundsvall. Men den första butiken kom till först år 1990 i samband med att familjen flyttade söderut till Malmö. Huvudkontoret finns ännu kvar i Malmö. Förutom kontoret där finns det också ett i Shanghai sedan 2007. Namnet Kjell & Company anspelar på pappa Kjell och hans söner.

Firman drevs i liten skala men mellan 2006-2014 ägdes 50% av bolaget av ICA-gruppen, tidigare Hakon Invest, som såg till att företaget växte och att antalet butiker exploderade. År 2014 sålde man sin andel till FSN Capital, ett investmentbolag från Norge, som nu är huvudägare. Grundarfamiljen finns ännu med på kartan och äger den resterande fjärdedelen av företaget. Medarbetarantalet ligger runt 800 personer och VD heter Thomas Keifer.

Glad personal hos Kjell & Company

Bolaget har över 85 butiker och nya är hela tiden på kommande. De flesta finns i Stockholmsområdet, Malmö och Göteborg. För att dessa butiker samt nätshoppen ska servas har man ett stort lager med full logistik i Malmö. Det över 7000 kvadratmeter stora centret rymmer de över 8000 produkterna i det vida sortimentet av hemelektronik och andra tekniska produkter.

Webbshop där det kan sökas efter tillbehör

Hos Kjell & Company är det elektronik för nästan hela slanten och butiken är organiserad i huvuddelarna ”Sortiment” och ”Tillbehör till”. Alla kategorier går att välja att visas med stora ikoner eller i en lista med små ikoner. Dessutom går det att sortera innehållet enligt olika kriterier som popularitet, pris och namn.

I den första avdelningen ”Sortiment” kan en gå igenom alla de produkter som omfattas av onlineshoppens utbud. Här är underkategorierna, som inte enbart innehåller elektronik, följande:

 • Dator- och kringutrustning
 • Ljud och bild
 • El
 • Hus, hälsa och fritid
 • Telefoni och kommunikation
 • Kontor

Datorkategorin innehåller inga hela datorer men däremot en massa komponenter och delar för den som behöver fixa på sin. Även om det inte är några större reparationer på gång går det att hitta nya högtalare, datormusar och tangentbord. Om en kabel har tappats bort eller lagringsutrymmet blivit för litet går det också att lösa. Ljud och bild-kategorin kan översättas till alla möjliga apparater och tillbehör till dessa så som TV:ar och olika musikanläggningar så som iPod, skivspelare, kassettbandspelare och stereor. Elkategorin innehåller allt från stort till smått inom området. Här finns olika elinstallationer och tillbehör för smarta hem men även mindre elektronikprylar, batterier och verktyg. Prylar för då arbetet är utfört finns också i form av till exempel inspektionskameror och mätinstrument.

Den spridda kategorin ”Hus, hälsa och fritid” inrymmer allt från golv till tak, rent bokstavligt. Här går det att handla produkter till både inne och ute. Husägare kan skydda sina hem både mot inbrott tack vare larmutrustning och mot skadedjur tack vare saneringsprylar. Småsaker så som tejp, fläktar och dörrklockor har även sina egna undersektioner. För husets invånare finns också prylar för barn och baby samt kropp och hälsa. Även för då det ställs till med fest finns det produkter att inhandla. Avdelningen ”Kontor” kan förse både det professionella kontoret och hemmakontoret med material och tillbehör. Här finns artiklar för att få bukt med kabelmonstret på golvet och för att få ordning bland dokument och papper samt hyllor och lådor tack vare olika märkningsprodukter. Standardprodukter så som papper och bläck finns också samt olika typer av skrivbordstillbehör.

Delar av elektronikutbudet med prylar

Den andra kategorin ”Tillbehör till” fungerar helt tvärtom genom att lista alla möjliga elektroniska apparater som inte kan köpas i butiken men som kan paras ihop med de olika tillbehören som går att beställa hem. Apparaterna som det går att komplettera till är bland annat:

 • Mobiltelefoner
 • Rakapparater
 • Skrivare
 • Spelkonsoler
 • Systemkameror

De olika tillbehören till de olika produkterna går sedan att lokalisera genom att välja rätt märke och modell så som en Sony Xperia, Apple iPad Air, Nikon D90 eller en Braun 320. Exempel på tillbehör är bläckpatroner, kablar, väskor, högtalare, adaptrar och laddare.

Det flesta av produkterna hos Kjell & Company kommer från välkända, internationella märken så som Philips, Samsung, Arduino, Texas Instruments och Epson. Dock har företaget även egna elektronikvarumärken så som Roxcore, Rubicsson och Arrogant Bastard.

Reasortimentet som heter ”Fyndvaror”

För den som vill spara ännu mer finns avdelningen ”Fyndvaror”, vilket är namnet som shoppen har gett sin reasektion. Här är alla produkter märkta med ”Fynd” och priserna är nedsatta. Både det gamla och det nya priset finns angivet för att det ska gå att se vad en sparar. Det finns produkter från alla underkategorier och det går att titta på dem en i gången. Liksom för det övriga sortimentet går det att sortera och ändra layouten till hur varorna visas, allt för att underlätta att rätt prylar hittas.

Kommunikationen på sociala medier

Kommunikationen från nätshoppen på Facebook sker några gånger per månad, men de över 25 000 gillarna hänger ändå kvar. Då det kommer inlägg handlar det ofta om en inblick i vad som är nytt i sortimentet eller för företaget, till exempel att den nya katalogen kommit ut.

Youtube-kanalen heter Kjell-TV och här finns många olika videor. De flesta videor visar hur en viss produkt kan användas eller hur en viss situation kan tacklas. Det finns bland annat instruktionsvideor för hur man koppar iPaden till TV-apparaten och för hur man kan överföra sina LP-skivor till digitalt format. Ibland kommer det också mer inredningsaktiga tips som hur en bäst pyntar sitt pepparkakshus med ljus. En serie med videon tar upp ämnet internetsäkerhet. Här är en av de mer slagkraftiga videorna i reklamsyfte:

Nyhetsbrev med många fördelar

Nere i sidfoten som följer med varje undersida i butiken går det att anmäla sig till nyhetsbrevet. För den som snabbt vill anmäla sig går det att klicka på den gröna knappen för att direkt öppna upp en ruta för anmälningen. Det enda som behöver fyllas i här är mejladress och postnummer. Det är frivilligt att ange för- och efternamn. Avsluta med att klicka ”Skicka”. För den som vill läsa lite mer om vad som nyhetsbrevet innehåller kan istället trycka på texten under den gröna knappen och först läsa in sig lite. Där går det till exempel att läsa om hur informationen hanteras och hur man slutar prenumerera igen. Det går också att fylla i ett formulär för att meddela sina vänner om möjligheten. När informationen utvärderas går det att trycka på en liknande grön knapp och ta fram formuläret för anmälan. Oavsett i vilket steg anmälan gjordes byts det ifyllda formuläret ut mot en liten ruta som meddelar att en nu finns på listan för att få nyhetsbrev från Kjell.

Innehållet i nyhetsbrevet som snart är på intågande är mångfaldigt. Det håller prenumeranten uppdaterad på det senast inkomna i sortimentet och ger upplysningar om kampanjer innan de når den stora massan. Dessutom kan det komma specialrabatter som bara de som är registrerade till nyhetsbrevet erhåller.

Betala tryggt

Hos nätbutiken erbjuder man endast betalningslösningar som är säkra för kunden. Kortbetalningarna handhas av NETS och accepterade kort är VisaochMasterCard. Här råder dubbel säkerhet då både 3D-secure och SSL-kryptering är i bruk, vilket gör att webbutiken aldrig innehar några kortuppgifter.

Vidare går det att genom Klarna kostnadsfritt betala på faktura. För alla fakturor sker det en kreditprövning och det kan hända att även en kreditupplysning genomförs i samband med detta. Om det skulle vara så får kunden en kopia av resultatet per post.

Till skillnad från många andra e-handlar erbjuds också betalning som postförskott. Detta alternativ kan dock inte väljas om köpesumman överskrider 3000 kr. Det är dessutom inte ett kostnadsfritt alternativ utan har en avgift på 109 kr.

Leverans som postpaket

Alla leveranser skickas som postpaket med PostNord, men olika priser och villkor gäller beroende på det valda betalningssättet. Om beställningen betalas via faktura eller med kort kostar frakten 49 kr. Om köpesumman skulle vara över 300 kr är detta gratis. Detta system är dock inte applicerbart på betalningar mot postförskott. I dessa fall kostar det 109 kr för leveransen och summan för att få fri frakt måste ligga på över 1500 kr.

Normala leveranser från onlineshoppen tar som minst ungefär 2 dagar i anspråk, men det kan dröja i upp till 4 dagar. Om varan inte finns på lagret avviker leveranstiden från den allmänna tidsangivelsen. En medarbetare från kundservice kommer att hålla kontakt med beställaren för att meddela den uppskattade leveranstiden.

Notera att beställda paket bör hämtas inom 2 veckor eftersom de annars skickas tillbaka och kunden hamnar på onödiga extraavgifter.

Förutom inom Sverige går det också att välja exportalternativ till andra länder. Då gäller dock ett lägsta ordervärde på 1500 kr och det går endast att betala med kort. De exakta bestämmelserna skiljer sig mellan olika länder men listan hittas här.

Generös returrätt på 30 dagar

Lagen stipulerar att webbutiker behöver erbjuda åtminstone 14 dagas ångerrätt. I den här nätbutiken är man snällare än så och ger en hel månads tid för detta. Den här rätten är dock begränsad så till vida att den inte inkluderar datorprogram, hygienartiklar eller ljud- och bildupptagare om dessa produkter har öppnats på ett sådant sätt att de inte igen obemärkt kan slutas.

I likhet med fordringarna från andra nätshoppar behöver kundservice kontaktas för att alla förfaranden ska bli riktiga. Produkten som skickas tillbaka behöver också vara ”i väsentligt oförändrat skick” som Kjell & Company själv uttrycker det. Kunden betalar för kalaset men får i utbyte köpesumman tillbaka senast en månad efter att returpaketet kommit fram till butiken.

Kundservice för både webbshoppen och leverantörerna

Kundtjänst hos Kjell & Company är nåbar på många sätt. För den som inte vill tänka så mycket själv går det att använda kontaktformuläret direkt i webbshoppen. Här går det att välja en kategori för att sända iväg frågan till rätt avdelning. Kategorierna omfattar bland annat leverans, medlemssidor, lagerstatus och beställning i allmänhet. Vidare kräver endast formuläret att förnamn, efternamn, mejladress och själva meddelandet fylls i.

Om mer personlig kontakt önskas går det att ringa deras telefonnummer. På vardagar är den öppen från kl. 8 på morgonen till kl. 18 på kvällen. Om dessa tider inte är möjliga går det att skicka e-mejl.

I kundservicesektionen finns det dessutom kontaktuppgifter till många av webbutikens leverantörer. Detta gör att kunden redan på första försöket når en person som känner till allt om ett visst märke eller till och med produkt.

Rabattkoden till elektronikutbudet appliceras så här:

 1. Titta på de rabattkoder som finns till Kjell & Company.
 2. Se efter att du förstår hur de kan användas för att inte senare bli besviken.
 3. Rabattkoderna plockas fram genom ett klick på kupongens blåa knapp. Detta gör också att webbutiken kommer upp i en flik.
 4. Välj mellan elektronikprodukterna och tryck på ”Köp” för att placera inköpen i vagnen.
 5. I rutan som dyker upp, tryck på knappen för att gå till kassan eller handla vidare och gå senare till kassan genom att först hålla musen över texten ”Din varukorg” och sedan klicka på knappen Till kassan”.
 6. Kassans första steg är varukorgen där också rabattkoden läggs till i fältet ”Kampanjkod”. Använd den genom ”Aktivera”.
 7. Gå vidare med betalningen genom ”Slutför beställning”-knappen.
 8. Du kommer att ombes att logga in eller registrera dig för att genomföra beställningen.
 9. Välj därefter betalningssätt och fraktalternativ samt fyll i kontaktinformationen som de kan nå dig via.
 10. Avsluta processen genom att klicka på ”Beställ”

Hos Kjell & Company kallar man rabattkoden för kampanjkod.

Omdömen för Kjell & Company

Var den första att skriva en recension och dela med dig av dina erfarenheter med andra användare.

Skriv ett omdöme

Vi använder cookies så att du kan få den bästa servicen. Läs mer